fbpx

Съставки:

5 с. л. зехтин
2-3 телешки джолана (
1 чаша нарязани моркови
½ чаша глава целина, нарязана на кубчета
1 пащърнак, нарязан на кубчета (около ½ чаша)
1 голяма глава лук, нарязана на кубчета
300 г гъби печурка, нарязани на филийки
1 ч. л. Picantina чесън на гранули
2 ч. л. Picantina сушена мащерка
2 с. л. Picantina сушен магданоз
2 ч. л.Picantina сладък пушен червен пипер
1 чаша сухо бяло вино
1 литър телешки бульон
сол и Picantina черен пипер
Брашно за овалване на месото преди запичане.

Използвани продукти:

Осо буко

Приготвяне
180 мин
Порции
6
Трудност
Средна

Начин на приготвяне:

​​Овкусете добре джоланите със сол и черен пипер. След това ги оваляйте в брашно, излишното изтръскайте. Загрейте голям тиган или съд с капак, подходящ за печене, на котлона с две супени лъжици зехтин. Увеличете котлона до средно силен и запечете джоланите от всяка страна, докато покафенеят добре (около 4 – 5 минути на страна). Извадете джоланите в чиния, оставете настрана. Изпържете гъбите в същия тиган, като прибавите две лъжици зехтин. Пържете, докато се зачервят от двете страни. Извадете ги от тигана. В същия тиган поставете нарязаните лук, моркови, пащърнак и целина.
Запържете зеленчуците, докато се зачервят. Накрая прибавете чесъна, пушения червен пипер и мащерката, разбъркайте. Върнете джоланите и гъбите в тигана, добавете виното и бульона. Поръсете с магданоза, разбъркайте.

След като ястието започне да къкри, покрийте съда с капак и го сложете в загрята фурна на 180°. Пече се, докато месото омекне и пада от кокъла, около 2 и ½ часа.

Сервирайте телешкото месо със зеленчуците върху гарнитурата от картофено пюре и залейте с няколко лъжици от наситено ароматния сос.

Насладете се!

Благодарим за тази вкусна рецепта на Tania Doneva.
  Харесай