Съставки:
5 с.л. зехтин
2-3 телешки джолана
1 ч.ч. нарязани моркови
½ ч.ч. глава целина, нарязана на кубчета
1 пащърнак, нарязан на кубчета (около ½ чаша)
1 голяма глава лук, нарязана на кубчета
300 г гъби печурка, нарязани на филийки
1 ч.л. Picantina чесън на гранули
2 ч.л. Picantina сушена мащерка
2 с.л. Picantina сушен магданоз
2 ч.л. Picantina сладък пушен червен пипер
1 ч.ч. сухо бяло вино
1 л телешки бульон
сол и Picantina черен пипер
Брашно за овалване на месото преди запичане
Използвани продукти:
Осо буко
Начин на приготвяне:
Овкусяваме добре джоланите със сол и черен пипер. След това ги овалваме в брашно, излишното изтръскваме. Загряваме голям тиган или съд с капак, подходящ за печене, на котлона с две супени лъжици зехтин. Увеличаваме котлона до средно силен и запичаме джоланите от всяка страна, докато покафенеят добре (около 4-5 минути на страна). Вадим джоланите в чиния, оставяме настрана. Пържим гъбите в същия тиган, като прибавяме две лъжици зехтин. Пържим, докато се зачервят от двете страни. Вадим ги от тигана. В същия тиган поставяме нарязаните лук, моркови, пащърнак и целина.
Запържваме зеленчуците, докато се зачервят. Накрая прибавяме чесъна, пушения червен пипер и мащерката, разбъркваме. Връщаме джоланите и гъбите в тигана, добавяме виното и бульона. Поръсваме с магданоза, разбъркваме.
След като ястието започне да къкри, покриваме съда с капак и го слагаме в загрята фурна на 180°С. Печем, докато месото омекне и пада от кокъла, около 2 и ½ часа.
Сервираме телешкото месо със зеленчуците върху гарнитурата от картофено пюре и заливаме с няколко лъжици от наситено ароматния сос.
Насладете се!