Съставки:
500 г кайма
1 глава лук
600 г картофи
2 с.л. доматено пюре
2 бр. настъргани моркови
2 бр. настъргани домати
2 с.л. брашно
1 кофичка кисело мляко
2 бр. яйца
1 ч.л. магданоз
1 малка щипка черен пипер
1 ч.л. червен пипер
2-3 с.л. слънчогледово олио
Използвани продукти:
Мусака
Начин на приготвяне:
Първо слагаме в тигана ситно нарязана глава лук и един настърган морков. Задушаваме, докато лукът стане златист и прибавяме 500 г кайма, 2 с.л. доматеното пюре и 2 настъргани домата. Разбъркваме и добавяме по една малка щипка Picantina Натурален червен пипер, Picantina Млян черен пипер и Picantina Ронена чубрица. Прибавяме гореща вода и 1 ч.л. от традиционната българска подправка – Picantina Магданоз.
Докато изчакаме сместа да се приготви, белим 600 г картофи и ги режем на ситно. Слагаме 2 с.л. олио в тавичката, добавяме картофите, сместа с каймата и вода, колкото да покрие картофите. Слагаме тавичката във загрятата фурна на 180-200°C. Когато ястието придобие запечен вид, прибавяме заливката.
Заливката се приготвя с 3-4 с.л. брашно, 2 разбити яйца, една кофичка кисело мляко и малко сол. След като картофите омекнат, добавяме заливката и оставяме ястието да се запече до златисто.
Ако нямате достатъчно време да направите тази вкусна българска рецепта, можете да опитате фиксът Мусака на Picantina. За няколко минути можете да приготвите своя обяд/вечеря.