
Съставки:
Кайма - 500 г
Лук - 1 глава
Картофи - 600 гр.
Доматено пюре - 2 с.л.
Моркови - 2 бр. настъргани
Домати - 2 бр. настъргани
Брашно - 2 с.л.
Кисело мляко - 1 кофичка
Яйца - 2 бр.
Магданоз - 1 ч.л.
Черен пипер - 1 малка щипка
Червен пипер - 1 ч.л.
Слънчогледово олио - 2-3 с.л.
Използвани продукти:




Мусака
Начин на приготвяне:
Първо слагате в тигана ситно нарязан лук – една глава и един настърган морков. Задушавате, докато лукът стане златист и прибавяте 500 гр. кайма, 2 с.л. доматеното пюре и 2 настъргани домата. Разбърквате и добавяте по една малка щипка “Натурален червен пипер” Picantina, “Млян черен пипер” Picantina и “Ронена чубрица” Picantina. Прибавяте гореща вода и 1 ч.л. от традиционната българска подправка – “Магданоз” Picantina.
Докато изчаквате сместа да се приготви, обелете 600 гр. картофи и ги нарежете на ситно. Сложете 2 с.л. олио в тавичката, добавете картофите, сместа с каймата и вода, колкото да покрие картофите. Сложете тавичката във загрятата фурна на 180-200 C. Когато ястието придобие запечен вид, прибавете заливката.
Заливката се приготвя с 3-4 с.л. брашно, 2 разбити яйца, една кофичка кисело мляко и малко сол. След като картофите омекнат, добавете заливката и оставете ястието да се запече до златисто.
Ако нямате достатъчно време да направите тази вкусна българска рецепта, можете да опитате фиксът Мусака на Picantina. За няколко минути можете да приготвите своя обяд/вечеря.