Съставки:
Picantina FixUP мусака
500 г кайма
7-8 средноголеми картофа
2-3 с.л. мазнина
За заливката:
3 яйца
2 ч.ч. кисело мляко (чаша с вм. 200 мл)
3 с.л. брашно, сол на вкус
Използвани продукти:
Мусака
Начин на приготвяне:
В загрята мазнина задушаваме каймата – да стане на трохи. Нарязваме картофите на кубчета и ги прибавяме към смляното месо. Добавяме малко топла вода, изсипваме едно пакетче Picantina FixUP Мусака, разбъркваме добре. Изсипваме в тавичка и добавяме още 200-250 мл вода. Печем на 200 градуса в предварително загрята фурна около 30-35 минути.
В купа смесваме и разбъркваме добре продуктите за заливката. Изсипваме върху вече готовата мусака и връщаме във фурната, докато се зачерви.
Това е – бързо, лесно и много вкусно, и отнема само 45 минути!
По желание – в началото към каймата може да добавим лук.
Пропускаме брашното в изброените продукти, ако не обичаме дебела заливка.
Благодарим за рецептата на Natalia Simeonova!