
Съставки:
140 г захар
3 белтъка
1 Picantina ванилова захар
1 ч.л. лимонов сок
1 ч.л. нишесте
За пълнежа:
2 с.л. захар
200 г сладкарска сметана
горски плодове
Използвани продукти:

Мини Павлова
Приготвяне
мин
Порции
Трудност
Лесна
Начин на приготвяне:
Белтъците разбиваме заедно със захарта до получаване на твърд сняг. След това добавямеваниловата захар, лимоновият сок и нишестето и леко разбъркваме отново. С получената целувчена смес шприцоваме 6 целувки върху хартия за печене и във всяка правим лека вдлъбнатина с лъжица. Печем в предварително загрята на 100 градуса фурна за около час и 20 минути и след това ги оставяме в изключената фурна за още 20-30 минути.
Сметаната разбиваме със захарта и с помощта на шприц пълним вече изстиналите целувки. Отгоре украсяваме с ягоди, боровинки и каквито други горски плодове искаме, както и с листенца мента.