Съставки:
За блата:
2 жълтъка
220 г брашно
80 г Picantina какао на прах
120 г масло
70 г пудра захар
1 ч.л. Picantina Бакпулвер
За пълнежа:
3 големи яйца
800 мл прясно мляко
Picantina Ванилова захар
80 г царевично нишесте
150 г кристална захар
50 г масло
За декорацията:
ароматни малини
ядливи теменужки
пудра захар за поръсване
Използвани продукти:
Малинов пай с ядливи теменужки
Начин на приготвяне:
За блата:
Смесваме всички сухи продукти заедно с жълтъците. След това прибавяме маслото, бучка по бучка и накрая прясното мляко. Трябва да се получи гладко тесто.
✅Оставяме да престои в хладилник за около 30 минути.
✅ Разточваме блата и го преместваме в подходящ съд за печене.
✅ Оставяме настрана.
За крема:
Разбъркваме в касерола яйцата, част от захарта и нишестето. В друг съд загряваме млякото и прибавяме останалата захар.
След това темперираме сместа с жълтъците и постепенно доливаме млякото.
✅Връщаме на котлона жълтъчената смес и енергично бъркаме, докато сместа се сгъсти ( тук внимаваме да не ни залепне крем по дъното на касеролата).
✅Готовата смес я добавяме във формата с тестото.
✅ Този прекрасен десерт се пече във фурна на 180 градуса за 30 минути.
✅След като е готов, оставяме да изстине, декорираме и хапваме.
Благодарим за рецептата на шеф Станислав!