Лахмаджун

Съставки:

400 г телешка кайма (може и с агнешка)
100 мл млени домати
1 глава лук
1-2 бр. червени чупки
1-2 бр. зелени чушки
1 ч.л. Picantina чесън на гранули
1 ч.л. Picantina кимион млян
1 с.л. Picantina магданоз
1 с.л. Picantina босилек
1/2 с.л. Picantina пушен червен пипер
1/2 с.л. Picantina черен пипер
Picantina лют пипер на вкус
(ако детето ви обича и може да консумира, ако не - използвайте го само за възрастни)
Зехтин - по желание

ЗА САЛАТАТА:
червен лук
домати
краставици
зеле/айсберг
нар
лимон
сол
зехтин

Използвани продукти:

Лахмаджун

Приготвяне
15 мин
Порции
8
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

Нарежете зеленчуците на много ситно, може и в чопър. След това ги сложете в купа при заедно с каймата, доматите и всички подправки.

Прибавете малко зехтин на око. Разбъркайте всичко добре и разпределете сместа отгоре върху арабските хлебчета. Изравнете сместа с лъжичка, а също може и с ръка да я притиснете – получава се най-гладко. 

Печете арабските питки една по една в скаричката за около 5 минути до готовност. 

През това време нарежете и зеленчуците за салатата по-едро, овкусете със сол и зехтин. Напълнете пиците със салатата и ги затворете. За разкош може да изпечете и няколко зелени чушки на скара и да сервирате готовите пици лахмаджун с тях. 

Picantina. Подправено с вкус.