fbpx
Лахмаджун

Съставки:

400 г телешка кайма (може и с агнешка)
100 мл млени домати
1 глава лук
1-2 бр. червени чупки
1-2 бр. зелени чушки
1 ч.л. Picantina чесън на гранули
1 ч.л. Picantina кимион млян
1 с.л. Picantina магданоз
1 с.л. Picantina босилек
1/2 с.л. Picantina пушен червен пипер
1/2 с.л. Picantina черен пипер
Picantina лют пипер на вкус
(ако детето ви обича и може да консумира, ако не - използвайте го само за възрастни)
Зехтин - по желание

ЗА САЛАТАТА:
червен лук
домати
краставици
зеле/айсберг
нар
лимон
сол
зехтин

Използвани продукти:

Лахмаджун

Приготвяне
15 мин
Порции
8
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

Режем зеленчуците на много ситно, може и в чопър. След това ги слагаме в купа заедно с каймата, доматите и всички подправки.

Прибавяме малко зехтин на око. Разбъркваме всичко добре и разпределяме сместа отгоре върху арабските хлебчета. Изравняваме сместа с лъжичка, а също може и с ръка да я притиснем – получава се най-гладко. 

Печем арабските питки една по една в скаричката за около 5 минути до готовност. 

През това време режем и зеленчуците за салатата по-едро, овкусяваме със сол и зехтин. Пълним пиците със салатата и ги затваряме. За разкош може да изпечем и няколко зелени чушки на скара и да сервираме готовите пици лахмаджун с тях. 

Picantina. Подправено с вкус.

  Харесай