Съставки:
400 г телешка кайма (може и с агнешка)
100 мл млени домати
1 глава лук
1-2 бр. червени чупки
1-2 бр. зелени чушки
1 ч.л. Picantina чесън на гранули
1 ч.л. Picantina кимион млян
1 с.л. Picantina магданоз
1 с.л. Picantina босилек
1/2 с.л. Picantina пушен червен пипер
1/2 с.л. Picantina черен пипер
Picantina лют пипер на вкус
(ако детето ви обича и може да консумира, ако не - използвайте го само за възрастни)
Зехтин - по желание
ЗА САЛАТАТА:
червен лук
домати
краставици
зеле/айсберг
нар
лимон
сол
зехтин
Използвани продукти:
Лахмаджун
Начин на приготвяне:
Режем зеленчуците на много ситно, може и в чопър. След това ги слагаме в купа заедно с каймата, доматите и всички подправки.
Прибавяме малко зехтин на око. Разбъркваме всичко добре и разпределяме сместа отгоре върху арабските хлебчета. Изравняваме сместа с лъжичка, а също може и с ръка да я притиснем – получава се най-гладко.
Печем арабските питки една по една в скаричката за около 5 минути до готовност.
През това време режем и зеленчуците за салатата по-едро, овкусяваме със сол и зехтин. Пълним пиците със салатата и ги затваряме. За разкош може да изпечем и няколко зелени чушки на скара и да сервираме готовите пици лахмаджун с тях.
Picantina. Подправено с вкус.