
Съставки:
½ ч.ч. масло
1 ч.ч. кафява захар
1 голям жълтък
1 ч.л. ванилия
2¼ ч.ч. брашно
2 с.л. Picantina канела
2 с.л. Picantina джинджифил на прах
1 ч.л. Picantina бакпулвер
½ ч.л. фина морска сол
1 с.л. мляко
Използвани продукти:



Коледни сладки
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото с двата вида захар, след което добавяме яйцето и ванилията, като отново разбиваме. Смесваме брашното, канелата, джинджифила, бакпулвера, морската сол и ги добавяме към сместа заедно с млякото, като размесваме гладко тесто. Тестото оставяме да се охлади, след което го разточваме с дебелина 0.5-1 см. С помощта на формички изрязваме бисквитите и ги подреждаме в тава, застлана с хартия за печене. Загряваме фурната до 180ºC и печем бисквитите между 7-9 минути, докато краищата станат хрупкави, а вътрешността остане мека. Охлаждаме ги и след това ги украсяваме по желание.