fbpx

Съставки:

5 бр. яйца
300 г кисело мляко
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
½ ч.ч. слънчогледово олио
1 бр. Picantina ванилова захар
1 с.л. Picantina какао
1 ч.л. Picantina сода бикарбонат
2 ч.л. Picantina бакпулвер
1 с.л. пудра захар

Използвани продукти:

Кекс

Приготвяне
60 мин
Порции
10
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

Традиционнатата рецепта за кекс се приготвя бързо и лесно. Първо е необходимо да приготвим сместа. Използваме миксер, за да разбием яйцата и захарта. Разбъркваме отделно киселото мляко и 1 ч.л. Picantina сода бикарбонат и ги добавяме в купата с яйцата и захарта.

Докато бъркаме всичко, добавяме олиото и ванилията. Можем вместо ванилия да използваме Picantina ванилова захар, за да сме сигурни, че кексът ще стане сладък и вкусен. Пресяваме брашното заедно с 2 ч.л. Picantina бакпулвер. Докато не спираме да бъркаме, добавяме брашното към сместа.

Когато сместа стане гладка, е време да я изсипем в предварително намазнената с олио форма за кекс. Оставяме една кафена чаша от сместа и добавяме в нея какаото, като след това го изсипваме равномерно във формата.

Печем кекса във фурна на 180°C. Хубаво е от време на време да проверяваме дали кексът е изпечен, като забучим клечка за зъби в него. Ако тя излезе суха, значи кексът е готов. Вадим го от фурната, изчакваме малко да изстине и поръсваме с пудра захар.

  Харесай