Съставки:

Яйца - 5 бр.
Кисело мляко - 300 гр.
Брашно - 2 ч.ч.
Захар - 1 ч.ч.
Слънчогледово олио - ½ ч.ч.
Ванилова захар Picantina - 1 бр.
Какао Picantina - 1 с.л.
Сода бикарбонат Picantina - 1 ч.л.
Бакпулвер Picantina- 2 ч.л.
Пудра захар - 1 с.л.

Използвани продукти:

Кекс

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (0)
Loading...
Приготвяне
60 мин
Порции
10
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

Традиционнатата рецепта за кекс се приготвя бързо и лесно. Първо е необходимо да приготвите сместа. Използвайте миксер, за да разбиете яйцата и захарта. Разбъркайте отделно киселото мляко и 1 ч.л. “Сода бикарбонат” Picantina и ги добавете в купата с яйцата и захарта.

Докато бъркате всичко, добавете олиото и ванилията. Можете вместо ванилия да използвате “Ванилова захар” Picantina, за да сте сигурни, че кексът ще стане сладък и вкусен. Пресейте брашното заедно с 2 ч.л. “Бакпулвер” Picantina.  Докато не спирате да бъркате, добавете брашното към сместа.

Когато сместа стане гладка, е време да я изсипете в предварително намазнената с олио форма за кекс. Оставете една кафена чаша от сместа и добавете в нея какаото, като след това го изсипете равномерно във формата.

Печете кекса във фурна на 180 градуса. Хубаво е отвреме навреме да проверявате дали кексът е изпечен като забучвате клечка за зъби в него. Ако тя излезе суха, значи кексът е готов. Извадете го от фурната, изчакайте малко да изстине и поръсете с пудра захар.