fbpx

Съставки:

3-4 картофа, среден размер
½ ч.ч. настърган пармезан, около 50 г
3-4 ч.л. Picantina подправка за картофи
олио за намазване на картофите

За пълнежа:
300 г спанак, предварително задушен и отцеден от водата
1 ч.л. Picantina копър връхчета
1 ч.л. Picantina босилек
200 г сирене или рикота
200 г пилешко филе, предваритено приготвено на грил тиган или в еър фрайър
150 г настърган кашкавал
сол и черен пипер

Използвани продукти:

Картофено руло

Приготвяне
70 мин
Порции
3-4
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

Постиламе голяма тава с хартия за печене. Нарязваме картофите на тънки филийки. Поръсваме пармезана върху хартията за печене и нареждаме картофите, като ги застъпим леко.

Запичаме за 15-20 минути, докато приготвим плънката.

Смесваме спанака със сиренето и подправяме.

Изпичаме пилешкото месо и го нарязваме на тънки парчета.

Разпределяме плънката от спанак върху картофите. Отгоре поставяме нарязаното месо и настъргания кашкавал.

Завиваме на плътно руло, заедно с хартията за печене, и изпичаме за 40-45 минути на 180°С.

Режем рулото на порции и сервираме със салата по избор.

Благодарим за рецептата на Таня Донева!

  Харесай