
Съставки:
3-4 картофа, среден размер
½ ч.ч. настърган пармезан, около 50 г
3-4 ч.л. Picantina подправка за картофи
олио за намазване на картофите
За пълнежа:
300 г спанак, предварително задушен и отцеден от водата
1 ч.л. Picantina копър връхчета
1 ч.л. Picantina босилек
200 г сирене или рикота
200 г пилешко филе, предваритено приготвено на грил тиган или в еър фрайър
150 г настърган кашкавал
сол и черен пипер
Използвани продукти:



Картофено руло
Начин на приготвяне:
Постиламе голяма тава с хартия за печене. Нарязваме картофите на тънки филийки. Поръсваме пармезана върху хартията за печене и нареждаме картофите, като ги застъпим леко.
Запичаме за 15-20 минути, докато приготвим плънката.
Смесваме спанака със сиренето и подправяме.
Изпичаме пилешкото месо и го нарязваме на тънки парчета.
Разпределяме плънката от спанак върху картофите. Отгоре поставяме нарязаното месо и настъргания кашкавал.
Завиваме на плътно руло, заедно с хартията за печене, и изпичаме за 40-45 минути на 180°С.
Режем рулото на порции и сервираме със салата по избор.
Благодарим за рецептата на Таня Донева!