fbpx

Съставки:

400 г свински врат
3 бр. пилешки бутчета
150 г сланина
3 бр. суров суджук
250 г ориз
500 мл зелев сок
10-15 листа кисело зеле
600 мл червено вино
3 бр. скилидки чесън
3-4 бр. Picantina бахар
3-4 бр. Picantina дафинов лист
1 с.л. Picantina червен пипер
1 с.л. Picantina чубрица

Използвани продукти:

Капама

Приготвяне
120 мин
Порции
7
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

Маслото се загрява на среден огън и се добавят нарязаният шалот и чесънът.  Готви се около 2 минути, и се слага крема сиренето, бърка се за 1 минута. После се прибавя спанакът, панировката и сиренето пармезан. 

Бутер тестото се разгъва върху леко набрашнена повърхност и се разрязва на три части, достатъчно големи, за да бъде навита сьомгата. 

В средата на всеки лист бутер тесто се поставя по едно овкусено парче филе, краищата трябва да стърчат достатъчно, за да се изпече добре. Разпределете спаначената смес равномерно върху филетата.

Краищата на бутер тестото се намазват с яйчен жълтък, разбит с 2 ч. л. вода и щипка сол. Тестото се завива около филетата и се обръща надолу със затворените краища. Филетата се поставят върху тавичка, постлана с хартия за печене. Повърхността им се нарязва леко, след което се намазват с жълтъка и се поръсват със сусам и щипка сол. Печете на 200°С за 30-35 минути. 

Благодарим за тази вкусна рецепта на Светлана Илиева.

Историята

Успехът е и в това, че като дете, едва подавайки си носа над масата, гледах майка ми и баба ми как готвят, а днес имам успеха и щастието да споделя тази рецепта с вас и да ви пожелая весели и щастливи празници.

Вижте видео рецептата:

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Светлана Илиева (@svetlana_ilieva_)

1 харесване