Съставки:
400 г свински врат
3 бр. пилешки бутчета
150 г сланина
3 бр. суров суджук
250 г ориз
500 мл зелев сок
10-15 листа кисело зеле
600 мл червено вино
3 бр. скилидки чесън
3-4 бр. Picantina бахар
3-4 бр. Picantina дафинов лист
1 с.л. Picantina червен пипер
1 с.л. Picantina чубрица
Използвани продукти:
Капама
Начин на приготвяне:
Маслото загряваме на среден огън и добавяме нарязания шалот и чесъна. Готвим около 2 минути, слагаме крема сиренето и бъркаме за 1 минута. Прибавяме спанака, панировката и пармезана.
Бутер тестото разгъваме върху леко набрашнена повърхност и разрязваме на три части, достатъчно големи, за да навием сьомгата.
В средата на всеки лист бутер тесто поставяме по едно овкусено парче филе, краищата трябва да стърчат достатъчно, за да се изпече добре. Разпределяме спаначената смес равномерно върху филетата.
Краищата на бутер тестото мажем с яйчен жълтък, разбит с 2 ч.л. вода и щипка сол. Тестото завиваме около филетата и обръщаме надолу със затворените краища. Филетата поставяме върху тавичка, постлана с хартия за печене. Повърхността нарязваме леко, след което мажем с жълтъка и поръсваме със сусам и щипка сол. Печем на 200°С за 30-35 минути.
Благодарим за тази вкусна рецепта на Светлана Илиева.
Историята
“Успехът е и в това, че като дете, едва подавайки си носа над масата, гледах майка ми и баба ми как готвят, а днес имам успеха и щастието да споделя тази рецепта с вас и да ви пожелая весели и щастливи празници.”
Вижте видео рецептата:
Вижте тази публикация в Instagram.