fbpx

Съставки:

~350 г качамак (царевичен грис)
1.5-2 л вряща подсолена вода
300 г сирене
150 г масло
1-2 с.л. Picantina пушен червен пипер

Използвани продукти:

Качамак

Приготвяне
30 мин
Порции
6
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

Включваме фурната да загрява на 200°С и си приготвяме тава за печене с размер около 20/20 см.

Изсипваме качамака във врящата вода и започваме да бъркате. Намаляме силата на огъня наполовина. Бъркаме непрекъснато с телена бъркалка, докато по-голямата част от водата изври и сместа се сгъсти.

Намазваме с масло дъното на тавичката и изсипваме 1/2 от качамака. Отгоре разпределяме половината от маслото, натрошаваме сирене и поръсваме с пушен червен пипер. Разпределяме останалата половина от качамака отгоре и заравняваме. Отново намазваме с масло.

Слагаме да се пече във фурната за около 20 минути до лек загар.

Сервираме със сирене и задължително поръсваме с пушен червен пипер.

Благодарим за рецептата на CakeAndPancake!

  Харесай