Съставки:
1 кг пилешко бонфиле, нарязано на порционни хапки
1 пакет Picantina панировка с натрошен корнфлейкс
3-4 с.л. царевично нишесте
3 яйца
Съвет: По желание в панировката може да добавим риган, чесън, настърган пармезан
Използвани продукти:
Хрупкави пилешки филенца с корнфлейкс
Приготвяне
40 мин
Порции
6
Трудност
Лесна
Начин на приготвяне:
- Загряваме фурната на 200°C.
- Измиваме и подсушаваме пилешките филенца. Подготвяме 2 купи, във всяка изсипваме поотделно царевичното нишесте и панировката. В купа разбиваме яйцата.
- Всяко от филенцата овалваме първо в нишесте, след това потапяме в разбитото яйце, накрая в панировката.
- Нареждаме филенцата в тава, покрита с хартия за печене, предварително намазана с малко мазнина по желание. Отгоре поливаме със струйка зехтин или напръскваме с пулвелизатор.
- Печем до златисто.
Сервираме със сос по желание.
Добър апетит!
Picantina. Подправено с вкус.