fbpx

Съставки:

1 kg пилешко бонфиле, нарязано на порционни хапки
1 пакет Picantina панировка с натрошен корнфлейкс (180g)
3-4 с.л. царевично нишесте
3 яйца
Съвет: По желание в панировката може да добавите риган, чесън, настърган пармезан.

Използвани продукти:

Хрупкави пилешки филенца с корнфлейкс

Приготвяне
40 мин
Порции
6
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

  1. Включете фурна на 200°C.
  2. Измийте и подсушете пилешките филенца. Подгответе 2 купи, във всяка изсипете поотделно царевичното нишесте и панировката. В купа разбийте яцата.
  3. Всяко от филенцата оваляйте първо в нишесте, след това потопете в разбитото яйце, накрая  в панировката.
  4. Наредете филенцета в тава, покрита с хартия за печене, предварително намазана с малко мазнина по желание. Отгоре полейте със струйка зехтин или напръскайте с пулвелизатор.
  5. Изпечете до златисто.

Сервирайте със сос по желание.

Добър апетит!

Picantina. Подправено с вкус.

  Харесай