fbpx

Съставки:

1 кг пилешко бонфиле, нарязано на порционни хапки
1 пакет Picantina панировка с натрошен корнфлейкс
3-4 с.л. царевично нишесте
3 яйца
Съвет: По желание в панировката може да добавим риган, чесън, настърган пармезан

Използвани продукти:

Хрупкави пилешки филенца с корнфлейкс

Приготвяне
40 мин
Порции
6
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

  1. Загряваме фурната на 200°C.
  2. Измиваме и подсушаваме пилешките филенца. Подготвяме 2 купи, във всяка изсипваме поотделно царевичното нишесте и панировката. В купа разбиваме яйцата.
  3. Всяко от филенцата овалваме първо в нишесте, след това потапяме в разбитото яйце, накрая в панировката.
  4. Нареждаме филенцата в тава, покрита с хартия за печене, предварително намазана с малко мазнина по желание. Отгоре поливаме със струйка зехтин или напръскваме с пулвелизатор.
  5. Печем до златисто.

Сервираме със сос по желание.

Добър апетит!

Picantina. Подправено с вкус.

  Харесай