fbpx

Съставки:

1 кг пресни дребни картофи
1 с.л. сол
1 с.л. сода бикарбонат
50 г масло
1 с.л. Picantina пушен червен пипер
1 с.л. Picantina сладък червен пипер
1 ч.л. Picantina чили
Picantina чесън на гранули (на вкус)
50 г настърган кашкавал

Използвани продукти:

Хрупкави мачкани пресни картофки

Приготвяне
25 мин
Порции
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

Картофите ги измиваме, слагаме ги в тенджера заедно със содата и солта и се варят до готовност. Оцеждаме ги и ги нареждаме в тава с хартия за печене. Притискаме ги с чаша. Към разтопеното масло добавяме пиперите и чесъна. Всеки картоф мажем със сместа. Отгоре поръсваме с настърган кашкавал. Печем на 200 градуса в предварително загрята фурна до златисто (около 15 мин.). Поднасяме с млечен сос.

Благодарим за рецептата на Ивайла Тодорова!

  Харесай