fbpx

Съставки:

5-6 броя варени картофи
4 с. л.Picantina универсална панировка
4 с. л. натурално нишесте
1 ч. л. Picantina хималайска сол
½ ч.л. Picantina черен пипер млян
1 ч. л. Picantina червен пипер
1 ч. л. Picantina чесън на гранули
1 с. л. Picantina розмарин
1 с. л. Picantina копър връхчета
2 яйца, разделени на белтъци и жълтъци
кашкавал на малки кубчета
фиде
олио за пържене

Използвани продукти:

Хрупкави картофени топчета

Приготвяне
20 мин
Порции
4
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

Обелените картофите се сваряват и намачкват добре. Към картофите се добавя панировката, подправките и жълтъците. Разбърква се добре и се оформят се топчета. Всяко топче се сплесква в ръце, по средата се добавя едно парче кашкавал и се оформят отново. Потапя се в разбит белтък, а след това се овалва в начупеното фиде. Пържат се в загрято олиото на средно висока температура от всички страни до получаване на равномерен златист загар.

Сервират се топли.

Благодарим за тази вкусна рецепта на donevatania

Гледайте цялата ВИДЕО рецепта в INSTAGRAM

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Tania Doneva (@donevatania)

  Харесай