Съставки:
5-6 варени картофа
4 с.л. Picantina универсална панировка
4 с.л. натурално нишесте
1 ч.л. Picantina хималайска сол
½ ч.л. Picantina черен пипер млян
1 ч.л. Picantina червен пипер
1 ч.л. Picantina чесън на гранули
1 с.л. Picantina розмарин
1 с.л. Picantina копър връхчета
2 яйца, разделени на белтъци и жълтъци
кашкавал на малки кубчета
фиде
олио за пържене
Използвани продукти:
Хрупкави картофени топчета
Начин на приготвяне:
Обелените картофите сваряваме и намачкваме добре. Към тях добавяме панировката, подправките и жълтъците. Разбъркваме добре и оформяме топчета. Всяко топче сплескваме в ръце, по средата добавяме едно парче кашкавал и оформяме отново. Потапяме в разбит белтък, а след това овалваме в начупеното фиде. Пържим ги в загрято олиото на средно висока температура от всички страни до получаване на равномерен златист загар.
Сервираме топли.
Благодарим за тази вкусна рецепта на donevatania
Гледайте цялата ВИДЕО рецепта в INSTAGRAM
Вижте тази публикация в Instagram.