fbpx

Съставки:

600 г кайма смес
2-3 с.л. Picantina поправка за барбекю и скара
1 голяма глава кромид лук
1 ч.л. сода
50 мл газирана вода
1 с.л. брашно
олио

Използвани продукти:

Гурманска плескавица

Приготвяне
мин
Порции
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

Започваме с приготвянето на каймата. Нарязваме една глава лук на ситно и прибавяме към каймата в купа. Добавяме и две-три супени лъжици Picantina подправка за барбекю и скара. Омесваме всичко добре и прибираме в хладилника за няколко часа, а най-добре за една нощ.

Преди оформянето на плескавиците добавяме към каймата содата, газираната вода и брашното. Омесваме отново и разделяме каймата на топки по около 200 г или най-лесно на четири равни части.

С леко навлажнени ръце слагаме една топка от каймата върху парче стреч фолио и оформяме на кюфте. Отгоре слагаме втори лист стреч фолио и разточваме на тънка плескавица с диаметър около 18-20 см.

Така процедираме с всички плексавици, като ги прибираме една по една във фризера да стегнат за няколко минути. Загряваме скара или грил тиган с малко мазнина и запичаме плескавиците за по около 5 минути от всяка страна.

Гарнираме по желание.

Благодарим за рецептата на Люси Евтимова!

  Харесай