fbpx

Съставки:

1 брой агнешки комплект /1-1,2 кг/
300 г ориз
3-4 с.л. Picantina подправка за агнешко и дроб сарма
50-60 мл мазнина по избор

Не е необходимо да използвате сол
За заливката:
1 кофичка кисело мляко
1 яйце
2 пълни с.л. брашно
1/2 к.л. сода бикарбонат

Използвани продукти:

Дроб сарма

Приготвяне
150 мин
Порции
4
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

В тенджера наливаме вода и сваряваме предварително почистения агнешки комплект, като поне веднъж отделяме пяната. Добавяме 2 с.л. Picantina подправка за агнешко и дроб сарма за овкусяване и получаване на бульон. Отцеждаме и охлаждаме сварения агнешки комплект, след което нарязваме на средни по големина кубчета.

В дълбок тиган сипваме 2-3 с.л. олио или друга мазнина и задушаваме нарязаното агнешко, след което добавяме 300 г почистен и измит ориз. Овкусваме сместта с още 2-3 с.л. Picantina подправка за агнешко и дроб сарма. Разбъркваме добре и прехвърляме сместта в тава. Заливаме с 600 мл вода или 600 мл бульон от варенето на агнешкия комплект. Печем дроб сармата във фурна на 200°C до омекването на ориза.

Правим заливката, като разбием 1 до 4 яйца /по желание/, 1 кофичка разбито кисело мляко с угасената сода и 2 пълни с.л. брашно до получаване на гладка хомогенна смес. Изсипваме сместта върху дроб сармата, изравняваме и запичаме допълнително до получаване на златист загар.

Сервираме със сос от кисело мляко и ситно нарязан пресен лук.

Добър апетит!
Picantina. Подправено с вкус.

  Харесай