Съставки:

1 брой агнешки комплект /1-1,2 кg/
300 г ориз
3-4 с.л. Пикантина подправка за агнешко и дроб сарма
50-60 мл мазнина по избор

Не е необходимо да ползвате сол
За заливката:
1 кофичка кисело мляко
1 яйце
2 пълни супени лъжици брашно
1/2 кафена лъжичка сода бикарбонат

Използвани продукти:

Дроб сарма

Приготвяне
150 мин
Порции
4
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

В тенджера налейте вода и сварете предварително почистения агнешки комплект, като поне веднъж отделите пяната. Добавете 2 с.л Пикантина подправка за агнешко и дроб сарма за овкусяване и получаване на бульон. Отцедете и охладете сварения агнешки комплект, след което нарежете на следни по големина кубчета.

В дълбок тиган налейте 2-3 с.л. олио или друга мазнина и задушете нарязания агнешки, след което добавете 300 г почистен и измит ориз. Овкусете сместта с още 2-3 супени лъжици Пикантина подправка за агнешко и дроб сарма. Разбъркайте добре и прехвърлете сместта в тава. Залейте с 600 ml вода или 600ml бульон от варенето на агнешкия комплект. Печете дроб сармата във фурна на 200 °C до омекването на ориза.

Направете заливката като разбиете 1 до 4 яйца /по желание/, 1 кофичка разбито кисело мляко с угасената сода и 2 пълни супени лъжици брашното до получаване на гладка хомогенна смес. Изсипете сместта върху дроб сармата, изравнете и запечете допълнително до получаване на златист загар.

Сервирайте със сос от кисело мляко и ситно нарязан пресен лук.

Добър апетит!
Пикантина. Подправено с вкус.