
Съставки:
Агнешка плешка около 4 кг
1 пакет Picantina подправка за агнешко и дроб сарма
500 г малки лукчета
2 с. л. лимонов сок
2 ч. л. шипков мармалад
2 ч. ч. Picantina зеленчуков бульон
1 ч. ч. червено вино
3-4 с. л. зехтин
2 стръка пресен розмарин (може и без него)
1 щипка сол и черен пипер за овкусяване преди запечатване на агнешкото
ПРИГОТВЯНЕ:
Приготвяне: 30 мин.
Готвене: 3 ч
Използвани продукти:


Дърпано печено агнешко с малки лукчета
Приготвяне
3 часа и 30 мин
Порции
8
Трудност
Трудна
Начин на приготвяне:
- Овкусете с много малко сол и черен пипер разрязаната на порции агнешка плешка. Поставете 1 лъжица зехтин в голям тиган и запечатайте месото от всички страни, докато се зечерви добре. Направете резки с ножа по месото, за да се овкуси и отвътре.
- В купичка смесете един пакет Picantina подправка за агнешко и дроб сарма, две стръкчета розмарин, (не е задължително използването му), лимоновия сок, шипковия мармалад, ¼ чаша зеленчуков бульон Picantina и 2-3 супени лъжици зехтин. Разбъркайте добре.
- В голям съд за печене с капак, изсипете малките лукчетата, останалия бульон и червеното вино.
- Намажете месото от всички страни равномерно, подредете го върху зеленчуците и затворете с капак.
- Време е за фурната – печете месото за 1 час на 200°С. След това намалете температурата на 160-170°С и печете за още 2 часа.
Гарантираме Ви – месото е толкова крехко, че само пада от кокала и ухае разкошно!
С помощта на щипка и вилица надърпайте месото, докато стане на конци. Сервирайте го върху канапе от картофено пюре и малките лукчета, полейте от соса, в който се е пекло и се насладете на най-вкусното и ароматно агнешко!
Picantina. Подправено с вкус.
Вижте тази публикация в Instagram.