
Съставки:
8 чушки, предварително изпечени и обелени
200 г сирене
3 яйца
100 г настърган кашкавал
2 с.л. Picantina ронена чубрица
1 с.л. Picantina сушен магданоз
Сол на вкус
4-5 с.л. олио за пържене
За паниране:
2 яйца, разбъркани с малко сол
50 г брашно
100 г Picantina универсална панировка
Чеснов-млечен сос:
100 г закрасена сметана
100г кисело мляко
2 с.л. майонеза
1 скилидка чесън, нарязана на ситно
Щипка сол
Чушки бюрек
Начин на приготвяне:
Изпичаме и белим чушките, като се постараем да премахнем всички семена отвътре. Разбъркваме добре всички продукти за плънката. Пълним чушките с 2-3 с. л. от сместа (зависи от големината на чушките).
Поставяме в три отделни купи брашното, разбитите яйца и панировката.
Панираме всяка чушка първо в брашно, след това в яйце и накрая в панировка.
Загряваме мазнината в голям тиган на средна температура (това е много важно, за да не прегорят набързо чушките отвън и за да успеят да се сготвят добре отвътре).
Пържим по 3-4 минути от всяка страна, докато станат със златистокафяв цвят.
Приготвяме чеснов млечен сос. Смесваме всички продукти до еднородна консистенция.
Сервираме по две чушки бюрек за всяка порция с чесновия сос.
Благодарим за рецептата на Таня Донева!