fbpx

Съставки:

½ кг боб
2 моркова
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
1 чушка
1 домат
1 ч.л. Picantina чубрица
1 ч.л. Picantina джоджен
1 ч.л. Picantina магданоз
1 ч.л. Picantina черен пипер млян
1 ч.л. Picantina хималайска сол
150 мл мазнина по избор

Използвани продукти:

Боб чорба

Приготвяне
90 мин
Порции
6
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

Накисваме боба в студена вода от предния ден. Набъбналият боб изплакваме и го изсипваме в дълбока тенджера. Заливаме с вода и оставяме да заври, след което изхвърляме водата. Бобът заливаме отново със студена вода (около 2 литра), добавяме мазнината, морковите – настъргани, лукът – нарязан на кубчета, чесънът – пресован, домата и чушката – нарязани на кубчета. Овкусяваме с Picantina подправките.

Бобът варим до пълно омекване, като след заври, намаляваме котлона на по-ниска степен и готвим под капак.

Сервираме готовата боб чорба гореща, по желание поръсваме с черен пипер.

  Харесай