fbpx

Съставки:

½ кг боб
2 моркова
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
1 чушка
1 домат
1 ч.л. Picantina чубрица
1 ч.л. Picantina джоджен
1 ч.л. Picantina магданоз
1 ч.л. Picantina черен пипер млян
1 ч.л. Picantina хималайска сол
150 мл мазнина по избор

Използвани продукти:

Боб чорба

Приготвяне
90 мин
Порции
6
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

Накиснете боба в студена вода от предния ден. Набъбналият боб се изплаква, изсипва се в дълбока тенджера. Залива се с вода и се оставя да заври, след което водата се изхвърля. Бобът се залива отново със студена вода (около 2 литра), добавят се мазнината, морковите – настъргани, лукът – нарязан на кубчета, чесънът – пресован, домата и чушката – нарязани на кубчета. Овкусява се с Picantina подправките.

Бобът се вари до пълно омекване, като след завиране котлонът се намалява на по-ниска степен и се готви под капак.

Сервирайте готовата боб чорба гореща, по желание поръсете с черен пипер.

  Харесай