fbpx

Съставки:

2 с.л. зехтин
4 стръка пресен лук, нарязан
½ ч.л. Picantina италиански микс от подправки
100g бейби спанак
1 ч.л. Picantina босилек
1 ч.л. Picantina копър връхчета
1/3 ч.ч. масло
1 ч.ч. заквасена сметана или гъсто кисело мляко
2 бр яйца
1 и ½ ч. ч. брашно
3 ч.л. Picantina бакпулвер
150g сирене
100g настъргана моцарела
30g настърган пармезан
сол и черен пипер

Използвани продукти:

Блонди със спанак и сирене

Приготвяне
60 мин
Порции
6
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

Задушете за около 1 минута лука и спанака. Прибавете всички подправки и разбъркайте. Смесете брашното, в което сте разбъркали предварително бакпулвера и солта. Прибавете яйцата, заквасената сметана и маслото, разбъркайте. След това прибавете сиренето, моцарелата и задушените зеленчуци, разбъркайте.

Сместа се изсипва в намазана с масло тавичка, разпределя се равномерно и се поръсва с пармезан. Изпечете в загрята фурна на 180°С за 40-45 минути, докато блондито придобие златист загар.

Сервирайте, докато е още топло!

Благодарим за тази вкусна рецепта на donevatania.

 

Вижте видео рецептата:

View this post on Instagram

A post shared by Tania Doneva (@donevatania)

  Харесай