fbpx

Съставки:

2 с.л. зехтин
4 стръка пресен лук, нарязан
½ ч.л. Picantina италиански микс от подправки
100 г бейби спанак
1 ч.л. Picantina босилек
1 ч.л. Picantina копър връхчета
1/3 ч.ч. масло
1 ч.ч. заквасена сметана или гъсто кисело мляко
2 бр. яйца
1 и ½ ч.ч. брашно
3 ч.л. Picantina бакпулвер
150 г сирене
100 г настъргана моцарела
30 г настърган пармезан
сол и черен пипер

Използвани продукти:

Блонди със спанак и сирене

Приготвяне
60 мин
Порции
6
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

Задушаваме за около 1 минута лука и спанака. Прибавяме всички подправки и разбъркваме. Смесваме брашното, в което сме разбъркали предварително бакпулвера и солта. Прибавяме яйцата, заквасената сметана и маслото, разбъркваме. След това прибавяме сиренето, моцарелата и задушените зеленчуци, разбъркваме.

Сместа изсипваме в намазана с масло тавичка, разпределяме равномерно и поръсваме с пармезан. Печем в загрята фурна на 180°С за 40-45 минути, докато блондито придобие златист загар.

Сервираме, докато е още топло!

Благодарим за тази вкусна рецепта на donevatania.

Вижте видео рецептата:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tania Doneva (@donevatania)

  Харесай