
Съставки:
1 кг картофи
300 г кашкавал
3-4 с.л. майонеза
2-3 скилидки чесън
80 г масло
1/4 връзка магданоз
1/4 връзка копър
2 с.л. Picantina подправка за картофи
2 с.л. олио
Използвани продукти:

Бирени картофи
Начин на приготвяне:
Започваме с приготвянето на картофите. Избираме пресни картофи, тъй като знаем, че можем да направим много апетитна кожичка за хапване. За целта измитите картофи слагаме в подходяща тавичка, застлана с фолио за печене. Надупчваме ги с дървен шиш по повърхността и намазваме с олио. Прибавяме и една супена лъжица от подправката за картофи на Picantina, която втриваме добре в кожата на картофките.
Завиваме ги добре с фолиото и ги пъхаме да се пекат на 200 градуса за около 40-60 минути, в зависимост от големината на картофите.
През това време правим плънката. В по-голяма купа първо смесваме мекото масло, пресования чесън и останалата поправка за картофи. Прибавяме след това майонезата, рендосания кашкавал, магданоза и копъра. Разбъркваме добре. Към тази смес може да добавим крема сирене или друго. След като картофите се изпекат, ги режем на кръст и пълним с плънката.
Връщаме да се допекат във фурната за още 15-20 минути, непокрити.
Благодарим за рецептата на Люси Евтимова!