fbpx

Съставки:

700 г телешко
50 мл олио
2 щипки черен пипер
4 бр. яйца
1 бр. маруля
4 филии ръжен хляб
1 бр. ряпа
2 бр. моркови
1 стрък целина
оцет на вкус

Използвани продукти:

Бифтек със салата от ряпа

Приготвяне
30 мин
Порции
4
Трудност
Средна

Начин на приготвяне:

  1. Рибицата режем на филии с дебелина 2-3 см.
  2. Всяка от тях начукваме лекичко с опакото на ножа.
  3. Поръсваме с черен пипер, без да солим, за да не се стегне месото.
  4. Запържваме месото от двете страни в силно загрят тиган с незалепващо дъно до златисто, но е важно да не го препържваме.
  5. Обръшаме ги с дървена щипка, за да не се дупчат бифтеците.
  6. В това време в друг тиган пържим филийки, натопени в яйца.
  7. А в трети тиган слагаме олио и пържим четирите яйца на очи.
  8. Поднасяме, като слагаме листо от маруля, върху него пържената филийка за канапе, върху нея месото, а върху него – яйцето.
  9. Месото може леко да се осоли. Така се усеща вкуса на месото и яйцето поотделно.
  10. Правим салата от настъргани ряпа и моркови.
  11. Сервираме бифтека със салатата като гарнитура.
5 харесвания