Съставки:
700 г телешко
50 мл олио
2 щипки черен пипер
4 бр. яйца
1 бр. маруля
4 филии ръжен хляб
1 бр. ряпа
2 бр. моркови
1 стрък целина
оцет на вкус
Използвани продукти:
Бифтек със салата от ряпа
Приготвяне
30 мин
Порции
4
Трудност
Средна
Начин на приготвяне:
- Рибицата режем на филии с дебелина 2-3 см.
- Всяка от тях начукваме лекичко с опакото на ножа.
- Поръсваме с черен пипер, без да солим, за да не се стегне месото.
- Запържваме месото от двете страни в силно загрят тиган с незалепващо дъно до златисто, но е важно да не го препържваме.
- Обръшаме ги с дървена щипка, за да не се дупчат бифтеците.
- В това време в друг тиган пържим филийки, натопени в яйца.
- А в трети тиган слагаме олио и пържим четирите яйца на очи.
- Поднасяме, като слагаме листо от маруля, върху него пържената филийка за канапе, върху нея месото, а върху него – яйцето.
- Месото може леко да се осоли. Така се усеща вкуса на месото и яйцето поотделно.
- Правим салата от настъргани ряпа и моркови.
- Сервираме бифтека със салатата като гарнитура.