fbpx

Съставки:

4 яйца
80 г кисело мляко
4 с.л. разтопено масло
180 г безглутеново брашно
15 г безглутенов бакпулвер
1 ч.л. шарена сол със самардала Picantina
80 гр. сирене

масло за намазване на формата
2 с.л. масло за заливане преди печене
Picantina шарена сол със самардала за поръсване преди печене

Използвани продукти:

Безглутенови милинки

Приготвяне
50 мин
Порции
7
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

В купа разбиваме яйцата с киселото мляко. Добавяме маслото, а след това брашното, бакпулвера и шарената сол. Разбъркваме до хомогенност. Натрошаваме сиренето и го добавяме към сместа. Намазваме формата, в която ще печем, с масло (с диаметър около 17 см). Внимателно с помощта на супена лъжица оформяме милинките. Заливаме ги с още малко масло, поръсваме с шарена сол и ги печем в предварително загрята фурна на 180С° за 35-40 мин. Оставяме леко да се охладят и поднесяме с много любов и още малко шарена сол със самардала.

Благодарим за рецептата на Ваня Грозева!

  Харесай