fbpx

Съставки:

1 кг агнешки котлети
Picantina подправка за агнешко месо
1/2 ч.ч. пармезан
3 сухара
1 връзка магданоз
50 г горчица
зехтин

Използвани продукти:

Агнешко с хрупкава коричка

Приготвяне
20 мин
Порции
4
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

Котлетите леко сцепваme с ножа. Месото обтриваме навсякъде с 1 с.л. от подправката за агнешко на Picantina. Запечатваме в загрят тиган с малко зехтин от двете страни до златисто. Прехвърляме в тавичка заедно със соса от тигана и мушкаме в предварително загрята на 200 градуса фурна за 8 минути. В блендер разбиваме пармезана, сухарите и магданоза с няколко капки зехтин. Месото намазваме с горчица. После покриваме с пармезановата смес. Връщаме във фурната за още 40 минути (за по-реър, намаляме времето за печене).

Поднасяме с намачкани сварени картофи, овкусени с масло, сух розмарин, чесън на гранули и черен пипер – всички на Picantina.

Благодарим за рецептата на Ивайла Тодорова!

  Харесай