fbpx

Съставки:

Агнешко месо
150-200 г масло
Черен пипер
Picantina подправка за агнешко и дроб сaрма
Пресни картофи
Сол на вкус

Използвани продукти:

Агне по хайдушки

Приготвяне
300 мин
Порции
4
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

  1. Запалваме голям огън, който поддържаме 3-4 часа, докато направи хубава жар.
  2. Овкусяваме месото със сол, 150-200 г масло, черен пипер и Picantina за агнешко и дроб сaрма. Шпиковаме с чесън.
  3. Завиваме плътно с няколко слоя фолио или хартия за печене.
  4. Слагаме тавата в дупката и покриваме с голяма ламарина. Зариваме и палим огън отгоре.
  5. Поддържаме слаб огън, а месото готвим около 4 часа.
  6. Използваме времето и запаления огън и за една бърза гарнитура от пресни картофки.

❗️Тайната на доброто изпичане на месото – на дъното на тавата се прави решетка от обелени пръчки от черница и месото се пече върху тях. По този начин се предпазва от загаряне и се получава равномерно изпичане. Добавете малко вода.

Благодарим за рецептата на trip.couple!

  Харесай