
Съставки:
Агнешко месо
150-200 г масло
Черен пипер
Picantina подправка за агнешко и дроб сaрма
Пресни картофи
Сол на вкус
Използвани продукти:

Агне по хайдушки
Приготвяне
300 мин
Порции
4
Трудност
Лесна
Начин на приготвяне:
- Запалваме голям огън, който поддържаме 3-4 часа, докато направи хубава жар.
- Овкусяваме месото със сол, 150-200 г масло, черен пипер и Picantina за агнешко и дроб сaрма. Шпиковаме с чесън.
- Завиваме плътно с няколко слоя фолио или хартия за печене.
- Слагаме тавата в дупката и покриваме с голяма ламарина. Зариваме и палим огън отгоре.
- Поддържаме слаб огън, а месото готвим около 4 часа.
- Използваме времето и запаления огън и за една бърза гарнитура от пресни картофки.
❗️Тайната на доброто изпичане на месото – на дъното на тавата се прави решетка от обелени пръчки от черница и месото се пече върху тях. По този начин се предпазва от загаряне и се получава равномерно изпичане. Добавете малко вода.
Благодарим за рецептата на trip.couple!