Състав:
Готварска йодирана сол, сушени подправки 44% ( сладък червен пипер млян, мащерка, кориандър, джоджен, розмарин, сминдух, девесил, риган), сушени зеленчуци (лук на прах, екстракт от чесън), ароматизанти, антислепващ агент (силициев диоксид)
-
Енергия
99 kcal -
Мазнини
2,8 g -
от които наситени
0 g -
Въглехидрати
15,1 g -
от които захари
1,8 g -
Влакнини
0,5 g -
Белтъци
3,3 g -
Сол
47,5 g
Подправка за агнешко и дроб сарма
Начин на приготвяне:
Овкусете ястието по време на приготвяне.
Не е необходимо да ползвате сол.
За превъзходни кулинарни резултати при готвене на дроб сарма, агнешко със спанак или картофи, агнешко кюфтета, курбан чорба
Добавете на вкус преди, по време и след приготвяне.
Не е необходимо да добавяте сол.
Може да се използва за разнообразни ястия с агнешко и овче месо – дроб сарма, агнешко със спанак или картофи, агнешки кюфтета, курбан чорба.
Подправката за агнешко и дроб сарма не съдържа глутен и оцветители, както и мононатриев глутамат.
Нетно количество:
40 gРЕЦЕПТА НА ПИКАНТИНА АРОМАТНО АГНЕШКО:
Необходими продукти:
Агнешко бутче /1,5 до 2 kg/
3-4 с.л. Пикантина подправка за агнешко и дроб сарма
150g краве масло или друга мазнина по избор
150ml бяло вино
500 ml бульон
С остър нож направете разрези по повърхността на месото.
В купа смесете 3-4 с.л. Пикантина подправка за агнешко и дроб сарма с предварително размекнато краве масло и хомогенизирайте до получаване на ароматна маслена паста. Намажете месото от всички страни с пастата и поставете в дълбок съд. Оставете го да престои поне 4-5 часа. Добавете виното, бульона и 4-5 с.л. олио или зехтин по ваш избор.
Пече се под фолио или капак на 180-200 градуса 3 часа, като 10 мин. преди изваждане се отстранява фолиото, така ще получите ароматна хрупкава коричка.
Бавното задушаване на ниска температура ще направи месото сочно и равномерно изпечено.
По желание може да отворите джоб в бутчето, да го овкусите с ароматната паста и да го напълните с плънка по ваш избор.
Добър апетит!