fbpx

Състав:

Готварска йодирана сол, сушени подправки 44% ( сладък червен пипер млян, мащерка, кориандър, джоджен, розмарин, сминдух, девесил, риган), сушени зеленчуци (лук на прах, екстракт от чесън), ароматизанти, антислепващ агент (силициев диоксид)

Хранителна информация (100 g):
  • Енергия
    99 kcal
  • Мазнини
    2,8 g
  • от които наситени
    0 g
  • Въглехидрати
    15,1 g
  • от които захари
    1,8 g
  • Влакнини
    0,5 g
  • Белтъци
    3,3 g
  • Сол
    47,5 g

Подправка за агнешко и дроб сарма

Начин на приготвяне:

Овкусете ястието по време на приготвяне.
Не е необходимо да ползвате сол.
За превъзходни кулинарни резултати при готвене на дроб сарма, агнешко със спанак или картофи, агнешко кюфтета, курбан чорба

Добавете на вкус преди, по време и след приготвяне.
Не е необходимо да добавяте сол.

Може  да се използва  за  разнообразни ястия с агнешко и овче месо – дроб сарма, агнешко със спанак или картофи, агнешки  кюфтета, курбан чорба.

Подправката за агнешко и дроб сарма не съдържа глутен и оцветители, както и мононатриев глутамат.

Нетно количество:

40 g

РЕЦЕПТА НА ПИКАНТИНА АРОМАТНО АГНЕШКО:

Необходими продукти:

Агнешко бутче  /1,5 до 2 kg/
3-4 с.л. Пикантина подправка за агнешко и дроб сарма
150g  краве масло или друга мазнина по избор
150ml бяло вино
500 ml бульон

С остър нож направете разрези по повърхността  на месото.
В купа смесете 3-4 с.л. Пикантина подправка за агнешко и дроб сарма с предварително размекнато краве масло и хомогенизирайте до получаване  на ароматна  маслена  паста. Намажете месото  от всички страни  с пастата и поставете  в дълбок съд. Оставете  го да престои поне 4-5  часа. Добавете  виното, бульона  и 4-5 с.л. олио или зехтин по ваш избор.

Пече се под фолио или капак на 180-200 градуса 3 часа, като 10 мин. преди изваждане се отстранява фолиото, така ще получите ароматна хрупкава коричка.

Бавното задушаване на ниска температура ще направи месото сочно и равномерно изпечено.

По желание може да отворите джоб в бутчето, да го овкусите с ароматната паста и да го напълните с плънка по ваш избор.

Добър апетит!