fbpx

Състав:

Сушени зеленчуци 100% (моркови парчета, лук парчета, праз лук парчета, пащърнак парчета, целина* парчета, червена чушка парчета).
*съдържа целина.

Хранителна информация (100 g):
  • Енергия
    292,18 kcal
  • Мазнини
    1,44 g
  • от които наситени
    0,05 g
  • Въглехидрати
    54,04 g
  • от които захари
    8,87 g
  • Влакнини
    16,17 g
  • Белтъци
    9,7 g
  • Сол
    0,0 g

Сушени зеленчуци

Опаковка от 100 g с цип за многократно затваряне и гарантиране на по-дълготрайна свежест.

Универсална комбинация от цели парченца сушени зеленчуци, която придава богат вкус и аромат на ястията.
НЕ СЪДЪРЖА СОЛ!

РЕЦЕПТАТА НА ПИКАНТИНА за РИЗОТО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

  • 2-3 с.л. Picantina сушени зеленчуци
  • 2 кубчета Picantina зеленчуков бульон /1 л готов бульон/
  • 250 г ориз Арборио
  • 50г  краве масло
  • 1 кафена чаша бяло вино
  • черен пипер
  • сол
  • 1 шепа настърган пармезан

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Задушете зеленчуците с бучка масло и малко вода за 5 минути. Добавете ориза и разбъркайте, докато леко се кристализира. Налейте бялото вино. Започнете  постепенно да добавяте с черпак от горещия бульон, като бъркате непрекъснато до пълното абсорбиране. Подправете със сол и черен пипер. Варете ориза 15-20 минути на слаб огън. Накрая добавете бучка масло и шепа люспи пармезан, оставете 5 минути на изключен котлон. По желание, може да добавите и 50 ml готварска сметана за още по-кремообразна и апетитна текстура. Разбъркайте и сервирайте, украсете допълнително с пармезан.

Добър апетит!