
Състав:
Сушени зеленчуци 100% (моркови парчета, лук парчета, праз лук парчета, пащърнак парчета, целина* парчета, червена чушка парчета).
*съдържа целина.
-
Енергия
292,18 kcal -
Мазнини
1,44 g -
от които наситени
0,05 g -
Въглехидрати
54,04 g -
от които захари
8,87 g -
Влакнини
16,17 g -
Белтъци
9,7 g -
Сол
0,0 g
Сушени зеленчуци
Опаковка от 100 g с цип за многократно затваряне и гарантиране на по-дълготрайна свежест.
Универсална комбинация от цели парченца сушени зеленчуци, която придава богат вкус и аромат на ястията.
НЕ СЪДЪРЖА СОЛ!
РЕЦЕПТАТА НА ПИКАНТИНА за РИЗОТО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 2-3 с.л. Picantina сушени зеленчуци
- 2 кубчета Picantina зеленчуков бульон /1 л готов бульон/
- 250 г ориз Арборио
- 50г краве масло
- 1 кафена чаша бяло вино
- черен пипер
- сол
- 1 шепа настърган пармезан
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Задушете зеленчуците с бучка масло и малко вода за 5 минути. Добавете ориза и разбъркайте, докато леко се кристализира. Налейте бялото вино. Започнете постепенно да добавяте с черпак от горещия бульон, като бъркате непрекъснато до пълното абсорбиране. Подправете със сол и черен пипер. Варете ориза 15-20 минути на слаб огън. Накрая добавете бучка масло и шепа люспи пармезан, оставете 5 минути на изключен котлон. По желание, може да добавите и 50 ml готварска сметана за още по-кремообразна и апетитна текстура. Разбъркайте и сервирайте, украсете допълнително с пармезан.
Добър апетит!