Състав:
Сушени зеленчуци 41,5% (домати на прах, лук на прах и парчета, моркови, целина*, червени чушки парчета, магданоз), пшенично брашно**, йодирана сол, захар, нишесте (картофено, оризово), ароматизанти, подправки (червен пипер),
*съдържа целина
**съдържа глутен
Без MSG
Без консерванти
Без оцветители
ХРАНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ (100 g):
Енергийна стойност: 286 kcal
Мазнини: 1,0 g
от които наситени: 0 g
Въглехидрати: 58,8 g
от които захари: 7,9 g
Влакнини: 4,4 g
Белтъци: 8,3 g
Сол: 10,5 g
Натрий: 0 g
FIXUP винен кебап
Приготвяне
40 мин
Порции
4
Продукти
1 пакетче Picantina FIXUP винен кебап
500 g месо (крехко свинско, телешко и овче)
мазнина по желание (зехтин, слънчогледово олио)
500 ml вода
500 g месо (крехко свинско, телешко и овче)
мазнина по желание (зехтин, слънчогледово олио)
500 ml вода
Начин на приготвяне
- Нарежете месото на кубчета и поставете в съд с предварително загрята мазнина.
- Задушете месото, като по желание добавете 1 кафена чашка топла вода (добре е да не пържим, а да задушаваме)
- Покрийте съда с капак и задушавайте 10 минути, като от време на време разбърквайте.
- Залейте съдържанието на пакета Picantina FIXUP винен кебап 500 ml топла (не гореща) вода.
- Разбъркайте добре и прибавете към сместа. След като заври, гответе ястието на тих огън още 30 мин., като от време на време разбърквате.
*по желание поднесете с гарнитура от варен ориз, оформен в края на чинията. Оризът може предварително да се смеси с 2 с.л. варен грах, царевица, моркови на кубчета.
Добър апетит!