fbpx

Състав:

Сушени зеленчуци 41,5% (домати на прах, лук на прах и парчета, моркови, целина*, червени чушки парчета, магданоз), пшенично брашно**, йодирана сол, захар, нишесте (картофено, оризово), ароматизанти, подправки (червен пипер),
*съдържа целина
**съдържа глутен

Без MSG
Без консерванти
Без оцветители

ХРАНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ (100 g):

Енергийна стойност: 286 kcal
Мазнини: 1,0 g
от които наситени: 0 g
Въглехидрати: 58,8 g
от които захари: 7,9 g
Влакнини: 4,4 g
Белтъци: 8,3 g
Сол: 10,5 g
Натрий: 0 g

FIXUP винен кебап

Приготвяне
40 мин
Порции

4

Продукти
1 пакетче Picantina FIXUP винен кебап
500 g месо (крехко свинско, телешко и овче)
мазнина по желание (зехтин, слънчогледово олио)
500 ml вода

Начин на приготвяне

  1. Нарежете месото на кубчета и поставете в съд с предварително загрята мазнина.
  2. Задушете месото, като по желание добавете 1 кафена чашка топла вода (добре е да не пържим, а да задушаваме)
  3. Покрийте съда с капак и задушавайте 10 минути, като от време на време разбърквайте.
  4. Залейте съдържанието на пакета Picantina FIXUP винен кебап 500 ml топла (не гореща) вода.
  5. Разбъркайте добре и прибавете към сместа. След като заври, гответе ястието на тих огън още 30 мин., като от време на време разбърквате.

*по желание поднесете с гарнитура от варен ориз, оформен в края на чинията. Оризът може предварително да се смеси с 2 с.л. варен грах, царевица, моркови на кубчета.

Добър апетит!