fbpx

Запечени патладжани с рагу и кашкавал


Подреждаме нарязания на филии патладжан върху тава за печене и намазваме всяко парче със зехтин и от двете страни. Поръсваме със сол и запичаме в загрята фурна на 180°С за 20 минути. На десетата минута обръщаме патладжаните от другата страна.

Приготвяме рагуто, като запържим първо лука и моркова в зехтина, и след това прибавим каймата. Запържваме добре и когато е готова, прибавяме ¼ ч.ч. вода, за да се сготви по-добре и да омекне леко. Прибавяме доматената паста, разбъркваме и прибавяме чушките и пресния лук. Готвим още 1-2 минути на средна температура и прибавяме подправките, разбъркваме добре за още около минута. Прибавяме доматения сок и разбъркваме.

Сглобяваме ястието, като поставим в тавичка за печене резените патладжан и ги гарнираме с рагу. Отгоре поставяме второ парче патладжан и отново от рагуто. Поръсваме с настърган кашкавал и нареждаме разполовени чери домати върху него.

Поставяме ястието в загрята фурна на 180°С и печем за 35-40 минути.

Благодарим за рецептата на Таня Донева!