fbpx

Рибни кюфтенца със сос от сметана, спанак и сушени домати


Започваме с подготовката на кюфтенцата и избора на риба. В рецептата използваме сьомгова пъстърва – цената й е доста прилична и от това количество излизат около 15 кюфтенца. Можем да използваме и друг вид – сьомга, бяла риба.

В блендер смиламе моркова и лука, добавяме рибата, Picantina Grillhouse за риба, галетата и жълтъка. Смиламе отново, докато съставките се смесят добре. Оформяме кюфтенцата (по 40 г всяко), потапяме в разбития леко белтък и овалваме в страхотната галета панко. Пържим ги. Можем да ги изпечем във фурната или в air fryer, като ги намазним добре. След като мазнината загрее добре, намаляваме котлона от 6-та на 4-та степен и пържим до хубав златист загар. Изцеждаме на кухненска хартия, за да отнеме излишната мазнина.

За соса: в 1 с.л. зехтин запържваме леко лука, добавяме нарязаните сушени домати и сметаната. Подправяме със сол и шарен пипер. Изчакваме сосът да се сгъсти и веднага добавяме почистения спанак. Оставяме на котлона за 2-3 минутки.

Благодарим за рецептата на Наталия Симеонова!