fbpx

Сьомгова пъстърва


Подсушаваме филето от сьомгова пъстърва с кухненска хартия.

След това слагаме мазнината (патешката мас) да загрее в тигана.

Потапяме филето от сьомгова пъстърва в кокосовото брашно, като гледаме добре да го оваляме, за да може при запържването да стане златиста от всички страни.

След това запържваме за кратко, като внимаваме да не загори много, тъй като кокосовото брашно бързо загаря.

След това премахваме филето от тигана и добавяме смлените скилидки чесън. Запържваме за кратко. Дърпаме от котлона и добавяме водата, подправката Picantina Grillhouse за риба и морски дарове, кокосовото мляко, каперсите и прясно отцедения лимонов сок от два лимона.

Разбъркваме добре и връщаме филетата от сьомгова пъстърва в тигана. Разрязваме един лимон на шайби и го разпределяме върху филетата. Готвим за 5-6 минути. Сваляме от котлона и сервираме.

Приятен апетит!

Благодарим за рецептата на Габи Цулин!