fbpx

Печеливши в играта “Аз и Picantina”

Игри |

Помните Любо, нали? (ако НЕ, кликнете тук)

Вдъхновени от прекрасната му история с подправката Балканска Ръсеница на Picantina, създадохме играта “Аз и Picantina”. Помолихме всички вас да ни изпратите своите истории, защото искаме да ви покажем, че те ни вдъхновяват да се развиваме ежедневно.

Благодарим на всички, които се включиха! ❤️️

А сега и дългоочакваният момент.
3-те печеливши истории, изтеглени на случаен принцип.
3 прекрасни истории, чиито автори ще получат по едно кашонче, пълно с подправки Picantina.
Ей така, за да имат още много истории за споделяне.

автор: Теодора Дрянкова

“Здравейте,

Пиша Ви, за да Ви информирам, че и аз като Любо съм почитател на
Балканската ръсеница. Откакто я открих на стелажа в магазина, вкъщи не оставаме и ден без нея. Слагаме я върху препечената филийка с масло, поръсваме печените пържоли на скара, добавяме я, когато приготвяме любимите ми картофи соте. През зимата, когато готвя гювеч с месо и зеленчуци, задължително добавям и ръсеница.
Миналата година бях в командировка за 6 месеца в Афганистан и бях взела със себе си достатъчно опаковки Балканска Ръсеница, за да овкусявам храната, която приготвяха там (предимно американска и мексиканска).
Picantina Балканска Ръсеница е навсякъде с мен – на ръка разстояние!

Обичам те, Пикантина!”

автор: Маргарита Вакарелска

“Здравейте.

Моята история с Вас датира от ранна детска възраст. Помня, че прекарвах летата при баба ми и дядо ми на село. Баба много обича да готви и меси и всеки ден угаждаше на мен и брат ми с всякакви ястия, които ние пожелаехме. За нея беше задължително ние да сме добре нахранени и то по 4 пъти на ден – закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря. Следобедната ни закуска обикновено се състоеше от любимите филии със сол, пипер и олио. Често обаче тя ни правеше филии с Picantina и олио. Спомням си, че мислех Picantina за вълшебна подправка, която може да се слага на всичко. Гледах я с голям интерес и с баба често купувахме от магазина, защото свършваше бързо. Днес, вече като голяма жена и домакиня, отново ползвам любимата си Picantina от зеленчуци за ястия и супи. Това е моята история с Picantina.”

автор: Силвия Лилова

“Преди време сестра ми търсеше пушен червен пипер, много хора й го били препоръчали. И аз се включих в търсенето, защото не беше лесен за намиране. Дори и сега не навсякъде го има. Намерихме прословутия пушен пипер и си направихме печени картофи. От тавата се носеше страхотен аромат и бързо нагънахме горещия картоф. Е, няма такава сладост. Как сме яли картоф преди този пипер не знам. Започнахме да го слагаме във всяко ястие, но след известно време майка ми възропта. Вкусен е, но не може на всичко. Разбрахме се да го слагаме само в някои ястия и то не всеки ден. Сега пишеният червен пипер на Picantina е неизменна част от нашата кулинария, най-вече в печения сладък или нормален картоф. И се научихме на умереност. Е, почти. ???? Понякога пак прекаляваме, но само маминка се оплаква. И тя има слабост.. към шарената сол, но това е друга тема.”

Честито на печелившите и успех на всички останалите в бъдещите ни игри във facebook страницата ни.
Моля, всички печеливши да се свържат с нас тук.

4 харесвания
4 харесвания

Коментари

  • Теодора Дрянкова
    11.07.2018

    Благодаря Ви много!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *