fbpx

Съставки:

2 бр. средноголеми риби по ваш избор (около 400 г всяка)
1 пакет Picantina GRILLHOUSE микс от подправки за риба
Около 500 г сварен нахут
Около 300 г нарязани наполовина чери домати
1/2 глава кромид, нарязан на половинки
1 скилидка чесън
Зехтин
Picantina италиански микс от подправки
1 лимон

Използвани продукти:

Ципура върху канапе от чери домати и нахут

Приготвяне
50 мин
Порции
2
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

Включваме фурната да загрява на 220°C. Приготвяме си овална тава за печене.

Отцеждаме нахута от водата и го измиваме. Изсипваме го в тавата за печене. Прибавяме нарязаните наполовина чери домати, резени лук и чесъна. Добавяме от Picantina италиански микс от подправки и зехтин и разбъркваме добре. Оставяме настрана.

Измиваме и почистваме рибата добре. Правим няколко разреза по диагонал от двете страни и поръсваме обилно с Picantina Grillhouse подправка за риба. Втриваме добре навсякъде и поставяме двете риби върху нахута с чери домати.

Покриваме с алуминиево фолио и слагаме да се пече за около 20 минути.

След 20 минути премахваме фолиото и печем още 15 минути с вентилатор до красив загар на рибата.

Сервираме с резени лимон.

Благодарим за рецептата на Ели Сърбева!

  Харесай