fbpx

Съставки:

1 ципура
2 с.л. Picantina Grillhouse за риба
3 с.л. зехтин
1 лимон
1/2 глава червен лук
200 г чери домати
100 г маслини
мариновани люти чушлета по желание
магданоз

За рецептата ползваме една ципура, като от нея излизат две порции.

Използвани продукти:

Ципура по средиземноморски

Приготвяне
30 мин
Порции
2
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

Започваме, като смесваме подправката за риба със зехтин. Правим прорези по тялото на рибата от двете страни и щателно я намазваме отвътре и отвън, така че подправката да я овкуси добре. В прорезите слагаме резенчета лимон и червен лук. Нарязваме половината чери домати и малко магданоз и с тях пълним рибата.

Гриловаме рибата от двете страни на добре загрята скара за около по 7-8 минути от всяка страна, в зависимост от големината на рибата.

В същия тиган след това хвърляме да се запържат останалите чери домати, маслините и малко мариновани чушлета.

Благодарим за рецептата на Люси Евтимова!

  Харесай