Съставки:
За хумус:
400 г. обелен нахут от консерва
2-3 с.л. прясно изцеден сок от лимон
2 с.л. сусамов тахан
1 бр. скилидка чесън
3-4 с.л. студена вода
1/2 ч.л. пушен червен пипер Picantina
2-3 с.л. зехтин екстра върджин
1/3 ч.л. микс пипери Picantina
При сервиране на хумуса:
1 с.л. сусам за поръсване отгоре при сервиране
няколко стръка магданоз нарязан на ситно при сервиране
чили флейкс за поръсване при сервиране
допълнително зехтин
За урнебес:
4-5 бр. печени червени чушки обелени и с махнати семки
150 г. краве сирене
1 бр. скилидка чесън
1/2 ч.л. пушен червен пипер Picantina
3-4 с.л. зехтин екстра върджин
1/2 ч.л. чили флейкс Picantina
При сервиране на урнебес:
няколко стръка кориандър нарязан на дребно при сервиране
1 с.л. черен сусам за сервиране
допълнително зехтин
За дип с козе сирене:
200 г. козе сирене обезсолено
150 г. заквасена сметана
2-3 с.л. зехтин екстра върджин
1 бр. скилидка чесън
1/4 ч.л. микс пипери Picantina
При сервиране на дипа с козе сирене:
допълнително зехтин
няколко печени ореха
няколко стръка мащерка
1/3 ч.л. пушен червен пипер Picantina
Използвани продукти:
Трио разядки с пушен пипер
Начин на приготвяне:
За приготвяне на хумуса:
Слагаме всички продукти в блендер и блендираме до хомогенна смес. Изсипваме в чиния и добавяме отгоре зехтин, поръсваме с нарязан магданоз, сусам и чили флейкс.
За приготвяне на урнебеса:
Слагаме всички продукти в блендер и блендираме до хомогенна смес. Изсипваме в чиния и поливаме със зехтин, поръсваме с нарязан на ситно кориандър и черен сусам.
За приготвяне на дипа с козе сирене:
Слагаме всички продукти в блендер и блендираме до хомогенна смес. Изсипваме в купа и поливаме със зехтин, добавяме печени орехи, пушен червен пипер и прясна мащерка.
Благодарим за рецептата на Ели Сърбева!