fbpx

Съставки:

600 г филе от сьомга
2-3 с.л. Picantina GRILLHOUSE за риба и морски дарове
1 връзка аспержи
сок от 1 лимон
2 с.л. зехтин

Използвани продукти:

Сьомга с аспержи и свежа салата

Приготвяне
30 мин
Порции
4
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

Загряваме фурната на 200°C. Измиваме и подсушаваме филето от риба, нарязваме го на 4 порции. В тава слагаме хартия за печене и подреждаме филетата. В купичка разбъркваме сока от лимона, зехтина и Picantina Grillhouse за риба и морски дарове. Не е необходимо да добавяме сол. Разбъркваме до хомогенност и със силиконова четка намазваме филетата. Печем до получаване на хрупкава червена коричка за около 20-25 минути.

Докато рибата се пече, измиваме аспержите, като отрязваме стеблата в най-удебелена част, може да обелим стеблото с белачка. Бланшираме аспержите в подсолена вряща вода под похлупак за 4-5 минути, след което ги запичаме с рибата за още 5 минути. По желание, може да поръсим аспержите с настърган  пармезан. Аспержите трябва да са леко хрупкави, със запазен свеж зелен цвят.

Сервираме в чиния, за всяка порция поставете филе от риба, няколко аспержи.

Декорираме със свежа салата.

Добър апетит!

Picantina. Подправено с вкус!

  Харесай