fbpx

Съставки:

600g филе от сьомга
2-3 с.л. Picantina GRILLHOUSE Fish
1 връзка аспержи
сок от 1 лимон
2 супени лъжици зехтин

Използвани продукти:

Сьомга с аспержи и свежа салата

Приготвяне
30 мин
Порции
4
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200°C. Измийте и подсушете филето от риба, нарежете го на 4 порции. В тава сложете хартия за печене и подредете филетата. В купичка разбъркайте сока от лимона, зехтина и подправката Picantina Grillhouse Fish. Не е необходимо да добавяте сол. Разбъркайте до хомогенност и със силиконова четка намажете филетата. Печете до получаване на хрупкава червена коричка за около 20-25 минути.

Докато рибата се пече, измийте аспержите, като отрежете стеблата в най-удебелена част, може да обелите стеблото с белачка. Бланширайте аспержите в  подсолена вряща вода под похлупак за 4-5 минути, след което ги запечете с рибата за още 5 минути. По желание, може да поръсите аспержите с настърган  пармезан. Аспержите трябва да са леко хрупкави, със запазен свеж зелен цвят.

Сервирайте в чиния, за всяка порция поставете филе от риба, няколко аспержи.

Декорирайте със свежа салата.

Добър апетит!

Picantina. Подправено с вкус!

  Харесай