fbpx

Съставки:

6 бр. свински карета
6 ч.л. Picantina Grillhouse за червено месо
мазнина за намазване на месото
4 големи глави лук
250 г гъби
6 с.л. мазнина за готвене
200 г настъргана зряла моцарела, може и кашкавал
Сол
Черен пипер

Използвани продукти:

Свинско каре с карамелизиран лук и гъби

Приготвяне
60 мин
Порции
6
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

Правим леки разрези с остър нож върху месото и го намазваме с мазнина и подправката Picantina Grillhouse за червено месо.

Нарязваме лука на полумесеци, а гъбите – на филийки и ги запържваме поотделно до златисто. След като са готови, ги смесваме заедно. Овкусяваме със сол и черен пипер. Настъргваме моцарелата.

Включваме фурната на 190°С.

Подреждаме каретата в тава за печене и разпределяме плънката равномерно върху всяко. Гарнираме с моцарелата и поръсваме с малко сол и черен пипер.

Изсипваме в тавичката 50 мл вода и поставяме във фурната. Печем 45-50 минути.

Сервираме веднага със свежа салата.

Благодарим за рецептата на Таня Донева!

  Харесай