Съставки:
6 бр. свински карета
6 ч.л. Picantina Grillhouse за червено месо
мазнина за намазване на месото
4 големи глави лук
250 г гъби
6 с.л. мазнина за готвене
200 г настъргана зряла моцарела, може и кашкавал
Сол
Черен пипер
Използвани продукти:
Свинско каре с карамелизиран лук и гъби
Начин на приготвяне:
Правим леки разрези с остър нож върху месото и го намазваме с мазнина и подправката Picantina Grillhouse за червено месо.
Нарязваме лука на полумесеци, а гъбите – на филийки и ги запържваме поотделно до златисто. След като са готови, ги смесваме заедно. Овкусяваме със сол и черен пипер. Настъргваме моцарелата.
Включваме фурната на 190°С.
Подреждаме каретата в тава за печене и разпределяме плънката равномерно върху всяко. Гарнираме с моцарелата и поръсваме с малко сол и черен пипер.
Изсипваме в тавичката 50 мл вода и поставяме във фурната. Печем 45-50 минути.
Сервираме веднага със свежа салата.
Благодарим за рецептата на Таня Донева!