Съставки:
6 свински вратни пържоли
7 големи зелеви листа
1 ябълка
1 малка глава лук
2-3 с.л. свинска мас
150 мл тъмна бира
100 мл зелев сок
1 ч.л. Picantina червен пипер
1 ч.л. Picantina смлян кориандър
½ ч.л. Picantina кимион
1 ч.л. Picantina чесън на прах
¼ ч.л. джинджифил
Picantina микс пипери
Използвани продукти:
Свински пържоли в зелев лист
Начин на приготвяне:
Подправките смесваме в малка купа. Пържолите поръсваме с подправките и объркваме добре от всяка страна. Оставяме за малко.
Лукът нарязваме на полумесеци, а ябълките – на осминки. Лукът задушаваме за няколко минути. В същия тиган запечатваме пържолите за около 1 минута от всяка страна. На дъното на глинен гювеч поставяме зелев лист. Върху друг зелев лист поставяме една пържола. В края ѝ слагаме малко от задушения лук. След това завиваме като сарма и поставяме в гювеча. Същото повтаряме с останалите пържоли.
Върху сармите слагаме нарязаните парчета ябълка, а отгоре наливаме бирата и зелевия сок. Печем във фурна на 220°C за 30 минути. След това допичаме за 90 минути на 180°C.
Пържолите сервираме топли с малко количество от соса, който се е образувал при печенето, и резен ябълка.
Благодарим за тази вкусна рецепта на Станка Стоянова
Коледа! Един от най-специалните дни в годината. За мен магията на Коледа е точно е в усещането за изненада и вълнението, което ни носи всеки момент от този прекрасен сезон.
Вижте видео рецептата:
Вижте тази публикация в Instagram.