fbpx

Съставки:

6 свински вратни пържоли
7 големи зелеви листа
1 ябълка
1 малка глава лук
2-3 с.л. свинска мас
150 мл тъмна бира
100 мл зелев сок
1 ч.л. Picantina червен пипер
1 ч.л. Picantina смлян кориандър
½ ч.л. Picantina кимион
1 ч.л. Picantina чесън на прах
¼ ч.л. джинджифил
Picantina микс пипери

Използвани продукти:

Свински пържоли в зелев лист

Приготвяне
150 мин
Порции
6
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

Подправките се смесват в малка купа. Пържолите се поръсват с подправките и се объркват добре от всяка страна. Оставят се за малко.

Лукът се нарязва на полумесеци, а ябълките – на осминки. Лукът се задушава за няколко минути. В същия тиган  пържолите  се запечатват за около 1 минута от всяка страна и се изваждат от тигана. На дъното на глинен гювеч се поставя зелев лист. Върху друг зелев лист се поставя  една пържола. В края й се слага малко от задушения лук. След това се завива като сарма и се поставя в гювеча. Същото се повтаря с останалите пържоли.

Върху сармите се слагат нарязаните парчета ябълка, а отгоре се наливат бирата и зелевия сок. Гювечът се пече във фурна на 220°C за 30 минути. След това се допича за 90 минути на 180°C.

Пържолите се сервират топли с малко количество от соса, който се е образувал при печенето, и резен ябълка. 

Благодарим за тази вкусна рецепта на Станка Стоянова

Коледа! Един от най-специалните дни в годината. За мен магията на Коледа е точно е в усещането за изненада и вълнението, което ни носи всеки момент от този прекрасен сезон.

Вижте видео рецептата:

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Станка•Сезонно хранене•Рецепти (@know.how.to.cook)

  Харесай