fbpx

Съставки:

2 големи моркова (2 ч.ч. рендосани)
1 ч.ч. кокосови стърготини
1 ч.ч орехи (нарязани)
1 ч.ч. фини овесени ядки
½ ч.ч. Picantina какао
200 г фурми

За крема:
250 г маскарпоне
2-3 с.л. Picantina какао
2-3 с.л. заквасена сметана
сироп от агаве на вкус
какао за поръсване отгоре

Използвани продукти:

Сурова здравословна шоколадова морковена торта

Приготвяне
120 мин
Порции
6
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

Накисваме фурмите във вода, за да омекнат, отделяме падналите люспи. Нарязваме ги на малки парченца, орехите също.

В купа смесваме настърганите моркови, фурмите, кокоса, овесените ядки, орехите и какаото. Разбъркваме всичко до получаване на хомогенна шоколадова плътна маса. Прехвърляме в тавичка с размери 20 см и изравняваме. Оставяме в хладилника да стегне, а през това време приготвяме крема.

В купа смесваме маскарпонето, заквасената сметана, какаото и сиропа от агаве на вкус. Разпределяме върху тортата. Готовата торта поставяме отново в хладилника да стегне за няколко часа. Преди сервиране поръсваме с какао. Украсяваме по желание.

Благодарим за рецептата на Люси Евтимова!

1 харесване