Съставки:

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА КЮФТЕНЦАТА:
500 г. телешка кайма
1-2 скилидки чесън
1 малка глава лук
1 яйце
1/4 ч.ч. настърган пармезан
2-3 с.л. брашно
Picantina черен пипер - мелничка
Picantina Микс Италия – мелничка

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА ДОМАТЕНИЯ СОС:
750 г. белени домати (от консерва);
150 г концентрирана доматена паста;
1 скилидка чесън
5-6 с.л. зехтин;
2 с.л. балсамико;
Picantina Микс Италия - мелничка

ДОПЪЛНИТЕЛНО:
1 пакет паста по избор;
Пресен босилек
Пармезан;

Използвани продукти:

Спагети с италиански кюфтенца и домашен доматен сос

Приготвяне
65 мин
Порции
4
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА СОСА и ПАСТАТА:

Пригответе си два дълбоки съда – тенджера за варене на пастата и касерола за доматения сос.

Изсипете всички продукти в касеролата – белените домати, доматената паста, смачкана скилидка чесън, зехтина и балсамикото. Овкусете с Picantina Микс Италия от подправки и разбъркайте. 

Сложете на силен огън. След като заври, намалете огъня и оставете да се готви 10-15 минути до редуциране на течността. Опитайте на вкус и подправете със сол при необходимост.

Сварете пастата, както е описано на опаковката и я отцедете от водата.

Когато сосът е готов, залейте пастата и разбъркайте.

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА КЮФТЕНЦАТА:

Приготвяте тава за печене като я застелете с хартия за печене.

В купа сложете каймата. Обелете и нарежете лука на дребно. Сложете го при каймата. 

Добавете смачкана скилидката чесън, яйцето, пармезана, брашното, добавете малко Picantina черен пипер и овкусете с Picantina Микс Италия. Смесете всичко и оформете малки кюфтенца. 

Подредете ги в тавата и приберете в хладилник за 30 минути.

Включвате фурната на 200 °C и ги печете около 15 минути.

Сервирайте пастата със соса в дълбоки чинии и подредете от кюфтенцата отгоре.

Поръсете с пармезан и листенца пресен босилек.

Picantina. Подправено с вкус.

Гледайте цялата ВИДЕО рецепта в INSTAGRAM 👇🏻

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Picantina (@picantina.bg)