fbpx

Съставки:

Необходими продукти за кюфтенцата:
500 г телешка кайма
1-2 скилидки чесън
1 малка глава лук
1 яйце
1/4 ч.ч. настърган пармезан
2-3 с.л. брашно
Picantina черен пипер - мелничка
Picantina Микс Италия – мелничка

Необходими продукти за доматения сос:
750 г белени домати (от консерва)
150 г концентрирана доматена паста
1 скилидка чесън
5-6 с.л. зехтин
2 с.л. балсамико
Picantina Микс Италия - мелничка

Допълнително:
1 пакет паста по избор
Пресен босилек
Пармезан

Използвани продукти:

Спагети с италиански кюфтенца и домашен доматен сос

Приготвяне
65 мин
Порции
4
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

Начин на приготвяне на соса и пастата:

Приготвяме си два дълбоки съда – тенджера за варене на пастата и касерола за доматения сос.

Изсипваме всички продукти в касеролата – белените домати, доматената паста, смачкана скилидка чесън, зехтина и балсамикото. Овкусяваме с Picantina Микс Италия и разбъркваме. 

Слагаме на силен огън. След като заври, го намаляме и оставяме да се готви 10-15 минути до редуциране на течността. Опитваме на вкус и подправяме със сол при необходимост.

Сваряваме пастата, както е описано на опаковката и я отцеждаме от водата.

Когато сосът е готов, заливаме пастата и разбъркваме.

Начин на приготвяне на кюфтенцата:

Приготвяме тава за печене, като я застиламе с хартия.

В купа слагаме каймата. Белим и нарязваме лука на дребно. Прибавяме го при каймата. 

Добавяме смачкана скилидката чесън, яйцето, пармезана, брашното, добавяме малко Picantina черен пипер и овкусяваме с Picantina Микс Италия. Смесваме всичко и оформяме малки кюфтенца. 

Подреждаме ги в тавата и ги прибираме в хладилник за 30 минути.

Включваме фурната на 200°C и ги печем около 15 минути.

Сервираме пастата със соса в дълбоки чинии и подреждаме от кюфтенцата отгоре.

Поръсваме с пармезан и листенца пресен босилек.

Picantina. Подправено с вкус.

Гледайте цялата ВИДЕО рецепта в INSTAGRAM ????????

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Picantina (@picantina.bg)

  Харесай