Съставки:
За блата:
5 яйца
30 г еритритол на прах
5 г бакпулвер
20 г натурално какао 22% масленост
100 г сурови бадеми
За крема:
500 г маскарпоне
100 г натурален шоколад 85% какао
За декорация:
100 г натурален шоколад 85% какао
Използвани продукти:
Шоколадово нисковъглехидратно руло
Начин на приготвяне:
Разбиваме белтъците с еритритола на сняг. След това добавяме един по един жълтъците при непрекъснато разбъркване със силиконова бъркалка.
Смиламе суровите бадеми на брашно и ги добавяме към сместа, заедно с бакпулвера и какаото. Разбъркваме внимателно, за да не спада пухкавината на сместа.
Разпределяме сместа в тава, която предварително сме покрили с хартия за печене.
Печем на средно ниво в загрята на 180 градуса фурна до готовност.
Проверяваме за готовност с клечка за зъби и печем за около 10-12 мин.
Изваждаме тавата от фурната и обръщаме върху влажна хавлиена кърпа. Завиваме на руло и оставяме да изстине.
Приготвяме крема, като разтопите на водна баня натуралния шоколад и го прибавим към маскарпонето. Разбъркваме добре.
Развиваме рулото и отстраняваме хартията за печене. Намазваме блата с крем и завиваме на стегнато руло. След това взимаме един лист опаковъчно бъбъл фолио и отгоре го намазваме с разтопен натурален шоколад. Прехвърляме фолиото върху рулото, така че да го покрие. След това слагаме рулото в хладилник, за да стегне.
След като шоколадът стегне, премахваме внимателно фолиото.
Декорираме с бадеми и горски плодове по желание.
Благодарим за рецептата на Габи Цулин!