fbpx

Съставки:

За кексовата смес:
200 г ситно нарязан черен шоколад
55 г Picantina какао
150 г меко краве масло
220 г захар
4 яйца
325 г брашно
1 п. бакпулвер (10 г)
1 п. ванилова захар
4 с. л. прясно мляко
100 мл течна сметана

За чийзкрема:
500 г извара
1 п. ванилов пудинг
130 г захар
2 яйца
1 п. ванилия

Използвани продукти:

Шоколадов кекс с пълнеж от чийзкрем

Приготвяне
70 мин
Порции
6
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

Разтопявате шоколадовия ковертюр на водна баня и добавяте маслото. Изсипвате в купа, смесвате със захарта и ванилията и разбивате с миксер, докато сместа стане пухкава. Постепенно добавяте яйцата и продължете да разбивате. Bрашното, какаото и бакпулвера се смесват и се пресяват и изсипват постепенно при останалите продукти. Накрая добавяте млякото, разбърквате и изсипвате половината от сместа във форма за кекс. С лъжица разнасяте част от тестото по формата. 

Начин на приготвяне чийзкрема:

Смесете захарта с пудинга, ванилията и двете яйца. Разбъркайте добре до гладкост. Добавяте изварата с пасирате. Изсипвате крема върху шоколадовата смес във формата.

В останалата част от шоколадовата смес изсипвате сметаната, разбърквате добре и добавяте върху чийзкрема.

Печете 60 минути на 170 градуса. 

Готовия кекс може да залеете с шоколадова глазура от 100 г разтопен на водна баня шоколад + 100 мл сметана.

Благодарим за тази вкусна рецепта на Наталия Симеонова

  Харесай