fbpx

Съставки:

За кексовата смес:
200 г ситно нарязан черен шоколад
55 г Picantina какао
150 г меко краве масло
220 г захар
4 яйца
325 г брашно
1 пакетче бакпулвер (10 г)
1 пакетче ванилова захар
4 с.л. прясно мляко
100 мл течна сметана

За чийзкрема:
500 г извара
1 пакетче ванилов пудинг
130 г захар
2 яйца
1 пакетче ванилия

Използвани продукти:

Шоколадов кекс с пълнеж от чийзкрем

Приготвяне
70 мин
Порции
6
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

Разтопяваме шоколадовия ковертюр на водна баня и добавяме маслото. Изсипваме в купа, смесваме със захарта и ванилията и разбиваме с миксер, докато сместа стане пухкава. Постепенно добавяме яйцата и продължаваме да разбиваме. Брашното, какаото и бакпулвера смесваме и пресяваме, и започваме да изсипваме постепенно при останалите продукти. Накрая добавяме млякото, разбъркваме и изсипваме половината от сместа във форма за кекс. С лъжица разнасяме част от тестото по формата. 

Начин на приготвяне чийзкрема:

Смесваме захарта с пудинга, ванилията и двете яйца. Разбъркваме добре до гладкост. Добавяме изварата и пасираме. Изсипваме крема върху шоколадовата смес във формата.

В останалата част от шоколадовата смес изсипваме сметаната, разбъркваме добре и добавяме върху чийзкрема.

Печем 60 минути на 170°C. 

Готовия кекс може да залеем с шоколадова глазура от 100 г разтопен на водна баня шоколад + 100 мл сметана.

Благодарим за тази вкусна рецепта на Наталия Симеонова

  Харесай