Съставки:
500 г свинско месо (бут, врат)
250 г скариди
1 бр. малък ананас
2 с.л. Picantina Grillhouse за червено месо
1-2 с.л. сос сладко чили по желание
олио
Използвани продукти:
Шишчета със свинско, ананас и скариди
Начин на приготвяне:
Започваме, като нарязваме месото на кубчета или по-малки парчета, за да се изпекат по-лесно. Овкусяваме ги с подправката Picantina Grillhouse за червено месо и малко олио. Слагаме толкова мазнина, че да ни стигне да намажем всички парченца месо много добре.
През това време обелваме скаридите и нарязваме около половината ананас на кубчета. Прибавяме го към месото, като освен, че ще се овкуси с подправката, ще пусне от соковете си и ще направи месото още по-крехко.
На метални или дървени шишове започваме да редуваме месо, ананас, скариди, както желаем и колкото желаем.
Слагаме шишовете върху добре загрята скара и печем от всички страни, като обръщаме периодично. Всеки знае, че точно време за готовност на шишовете не може да се каже с точност, защото зависи от вида на месото, колко големи са парчетата и, разбира се, силата на скарата, но най-добрият съвет, който можем да дадем, е да направим всички компоненти на шишчето горе-долу с една големина, за да докосват скарата равномерно и второ – опитваме.
Готовите шишчета забучваме в останалата ни половина ананас и по желание ги глазираме със сос от сладко чили или с още от подправката, смесена с мазнината от скарата.
Гриловаме с вкус, хапваме с апетит!
Благодарим за рецептата на Люси Евтимова!