fbpx

Съставки:

1-2 бр. домашна чабата
2 с.л. Picantina Grillhouse за червено месо
1-2 бр. аржентински говежди стек от бут
3-4 с.л. меко масло
щипка пушена морска сол
3-4 с.л. босилково песто
3-4 с.л. домашна майонеза по желание
няколко резена розов домат
шепа рукола

Използвани продукти:

Сандвич с домашна чабата и стек

Приготвяне
4 мин
Порции
2
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

Слагаме тиган на котлона да загрее за няколко минути. След това приготвяме стека по наше предпочитание до степен на изпичане, която харесваме. Обикновено печем по 1.5-2 минути за rare-medium rare и 3-4 минути от страна за по-изпечено месо. След изпичане оставяме на дъска за около 10 минути, за да си почине месото.

НЕ режем веднага, защото соковете ще изтекат и месото ще загуби сочността си. Докато месото си почива, приготвяме чабатата.

Разрязваме я по дължина. Може да изпечем на тиган, преди да сглобим. Намазваме двете срани (от отрязаната част) с песто. Измиваме и нарязваме един домат на слайсове. Измиваме и руколата.

Приготвяне на ароматното масло:
1. В купичка слагаме мекото масло и подправката Picantina Grillhouse за червено месо. Разбъркваме добре.
2. Нарязваме стека на тънки парченца и му добавяме маслото. Разбъркваме добре, за да може всяко парченце да се овкуси хубаво.

За чабатата:

Необходими продукти:
970 г бяло пшенично брашно
2 г сол
1 с.л. суха мая
750 мл вода

Начин на приготвяне:
Смесваме в дълбока купа всички продукти. Разбъркваме с лъжица, колкото да се смесят и да няма останало сухо брашно. Покриваме купата и оставяме да втасва в хладилник за поне 10 часа.

На следващия ден:
Включваме фурната да загрява на 240С° и си приготвяме голяма тава за печене, слагаме хартия за печене. Може да оформим с хартията за печене отделни отделения, за да не се допират чабатите по време на печене.

След като тестото е втасало, не месим, а го изсипваме върху набрашнен плот. Разделяме го на 4 или 6 с шпакла, в зависимост колко чабати ще изпечем и колко големи искаме да бъдат.

За да ги оформим, просто леко и внимателно разделяме тестото. Помагаме си с още брашно и шпакла.

След това внимателно прехвърляме в тавата за печене и печем на 240С° за около 25 минути или до красив златист цвят.

Оставяме да изстинат върху решетка.

Благодарим за рецептата на Ели Сърбева.

1 харесване