fbpx

Съставки:

За кюфтенцата:
500 г филе от риба - по избор
2 с.л. Picantina Grillhouse за риба
1 жълтък
1 морков
1 глава лук
3-4 с.л. галета

За панировката:
2 белтъка
1 пакетче Picantina Японска панко панировка

За соса:
1 глава лук шалот
400 мл течна сметана за готвене
150 г спанак
30 г сушени домати
сол, шарен пипер

Използвани продукти:

Рибни кюфтенца със сос от сметана, спанак и сушени домати

Приготвяне
мин
Порции
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

Започваме с подготовката на кюфтенцата и избора на риба. В рецептата използваме сьомгова пъстърва – цената й е доста прилична и от това количество излизат около 15 кюфтенца. Можем да използваме и друг вид – сьомга, бяла риба.

В блендер смиламе моркова и лука, добавяме рибата, Picantina Grillhouse за риба, галетата и жълтъка. Смиламе отново, докато съставките се смесят добре. Оформяме кюфтенцата (по 40 г всяко), потапяме в разбития леко белтък и овалваме в страхотната галета панко. Пържим ги. Можем да ги изпечем във фурната или в air fryer, като ги намазним добре. След като мазнината загрее добре, намаляваме котлона от 6-та на 4-та степен и пържим до хубав златист загар. Изцеждаме на кухненска хартия, за да отнеме излишната мазнина.

За соса: в 1 с.л. зехтин запържваме леко лука, добавяме нарязаните сушени домати и сметаната. Подправяме със сол и шарен пипер. Изчакваме сосът да се сгъсти и веднага добавяме почистения спанак. Оставяме на котлона за 2-3 минутки.

Благодарим за рецептата на Наталия Симеонова!

3 харесвания