fbpx

Съставки:

За браунито:
200 г черен шоколад, минимум 52%
200 г масло
4 яйца
200 г захар
200 г бадемово брашно + 50 г нишесте
канела, джинджифил и бакпулвер

За меденките:
250 г брашно
100 г захар и 2 сл мед
90 мл олио
1 яйце
1 ч.л. канела, ванилия, щипка сол и джинджифил, 5 г бакпулвер и 2 г сода
200 г брашно + допълнително за разточване

За глазурата:
200 пудра захар
1 с.л. лимон фреш
35 г белтък

Използвани продукти:

Пухкаво брауни и ароматни коледни сладки

Приготвяне
мин
Порции
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

Рецепта за брауни:

200 г масло и 200 г тъмен шоколад минимум 52% се разтопяват на водна баня. 200 г захар и 4 яйца се разбиват в купа и към тях се добавя вече разтопения шоколад. След това овкусяваме сместа с канела, джинджифил и добавяме и бакпулвера. Брашното, което използваме, е бадемово брашно – 200 г + 50 г нишесте.

За любимите ми меденки, които стават меки и ароматни, използваме:

1 яйце и 100 г захар. Разбиваме с миксер и към тях добавяме: 90 мл олио, 2 с.л. мед, канела, джинджифил, щипка сол, ванилия, 5 г бакпулвер, 2 г сода (която гасим в малко оцет), 200 г брашно + допълнително за разточване.

За глазурата:

200 г пудра захар, 1 с.л. фреш лимон, 35 г белтък. Разбиваме всичко с миксер и декорираме, когато са изстинали.

Благодарим за рецептата на шеф Виолета!

  Харесай