Съставки:

2 кг кисело зеле
300 г ориз
3 глави лук
1 с.л. Picantina кимион
1 с.л. Picantina черен пипер
1 с.л. Picantina джоджен
4 с.л. олио
сол
зелев сок

Използвани продукти:

Постни зелеви сарми

Приготвяне
120 мин
Порции
6
Трудност
Средна

Начин на приготвяне:

Лукът се нарязва на кубчета и се задушава в малко олио (4 с.л.). Към него се добавя измития ориз. Разбърка се, докато стане прозрачен. Плънката се овкусява с черен пипер, кимион, сол и джоджен.

С листата от киселото зеле се правят сармички, които се пълнят с получената плънка от ориза, подправките и лука. В глинен гювеч се нареждат една върху друга. Добавя се малко олио и зелев сок, колкото да покрие наполовина продуктите в съда. Глиненият гювеч се захлупва  плътно и се слага в  студена фурна, като постепенно градусите се увеличават до 180°C и се пече за 1 час и половина.

Добър апетит с Picantina!