Съставки:

пилешко филе – 750 g
Picantina GRILLHOUSE подправка за пиле на вкус
2 глави лук
1 червена и 1 зелена чушка
1 лимон
3-4 с.л. зехтин

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ:

Предварителна подготовка: 15 минути
Мариноване: 2 часа
Приготвяне: 10-15 минути

Използвани продукти:

Пилешки шишчета на грил

Приготвяне
30 мин
Порции
5
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

Нарежете пилешкото на малки късчета, чушките и лука на парчета. Сложете ги в голяма купа, добавете зехтина, Picantina GRILLHOUSE подправка за пиле, сока от половин лимон и разбъркайте добре. Не е необходимо да добавяте сол. Покрийте купата и я приберете в хладилника за 2 часа. Маринованото месо наредете на дървени шишчета.

Прецедете зехтина от маринатата в друг съд, добавете сока от другата половинка лимон, затворете плътно с капачката и разклатете добре, докато се смесят напълно. Нанесете от тази смес с четка върху шишчетата.

Изпечете шишчетата на добре загрята скара или грил тиган, като ги обръщате по два пъти, общо около 10-15 минути. Периодично намазвайте с марината, за да приготвите сочни и крехки пилешки шишчета.

За истинско удоволствие, Picantina препоръчва Chardonnay!