Съставки:
1 Picantina FixUP Пилешка кавърма
500 г пилешко месо
2-3 средноголеми глави лук
мазнина по желание (зехтин, слънчогледово олио)
Използвани продукти:
Пилешка кавърма
Приготвяне
мин
Порции
Трудност
Лесна
Начин на приготвяне:
Пилешкото месо нарязваме на ивици или късчета и поставяме в съд с предварително нагорещена мазнина. Прибавяме и нарязания на полумесеци лук, разбъркваме и добавяме 1 кафена чаша топла вода. След това съдът покриваме с капак и задушаваме ястието за около 10 минути, като от време на време разбъркваме. Съдържанието на Picantina FixUP Пилешка кавърма заливаме с 500 мл студена вода. Разбъркваме и прибавяме към месото и лука. След като заври, готвим ястието на тих огън още 20 мин. Гарнираме с варен ориз или картофено пюре.