fbpx

Съставки:

5-6 твърдо сварени яйца
2-3 с.л. майонеза
1 с.л. гъсто кисело мляко
1 с.л. мека горчица
2 бр. малки кисели краставички
1 с.л. пресен копър
1 с.л. Picantina пушен червен пипер
1/2 ч.л. сол
олио за пържене

За панировката:
50 г брашно
50 г Picantina японска панко панировка
1 яйце

Използвани продукти:

Пикантни яйца

Приготвяне
мин
Порции
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

Започваме, като разрязваме обелените яйца на половинки и изваждаме жълтъците в купа.
Към тях прибавяме майонезата, киселото мляко, горчицата, нарязаните на много ситно кисели краставички, копъра, солта и пушения червен пипер. Ароматът на последния е просто финалната нотка, която обвързва симфонията в купата и ще си тананикате дълго, след като започнете да хапвате яйцата едно след друго.
Разбъркваме всичко и прехвърляме готовия мус в пош.
След това в три отделни чинии слагаме брашното, панко панировката и разбиваме едно яйце.
Взимаме един белтък, овалваме го първо в брашно, после в яйца и накрая в панировката.
Пържим белтъка в сгорещено олио за около минута от двете страни или докато стане златист и изваждаме в чиния.
Може да напръскаме белтъците с малко мазнина и да ги изпържим в еър фрайър, ако търсим по-диетичен вариант на ястието.
След като изстинат, пълним в средата с муса и украсяваме по желание. Отгоре на всяко яйца слагаме по още една щипка от ароматния пипер.

Благодарим за рецептата на Люси Евтимова!

  Харесай