fbpx

Съставки:

1кг пилешки крилца

За маринатата

2 с.л. препълнени с Picantina GRILLHOUSE пиле
2 с.л. захар
2 с.л. горчица (всякакъв вид)
3 с.л. зехтин
1 с.л. соев сос
1 с.л. Picantina чесън на гранули /солница/
1 с.л. Picantina микс пипери - мелничка

За чесновия лимонов топинг:

2-3 бр. зелен лук, тънко нарязан
1 с.л. Picantina чесън на гранули /солница/
1 бр. връзка магданоз, едро нарязан
1-2 супени лъжици лимонов сок (в зависимост от това колко кисели ги искате на вкус)
2 ч.л. лимонова кора настъргана
3 с.л. зехтин
Лют сос на вкус - опция

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ:

Мариноване: 1-2 часа
Печене: 45 минути до 1 час

Използвани продукти:

Пикантни пилешки крилца

Приготвяне
60 мин
Порции
4
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

  1. Смесете всички съставки за марината в купа, сложете пилешките крилца вътре и ги намажете равномерно с марината.
  2. Оставете ги да се мариноват в хладилника за поне 1-2 часа.
  3. След това ги изпечете на грил или във фурната (ако имате опция “грил” още по-добре) на 200°C за около 45 минути до 1 час, като ги обърнете да се изпекат и от другата страна след 20-25-тата минута от слагането им във фурната.
    Времето за печене зависи от размера на вашите крилца, така че ги наблюдавайте.
  4. Комбинирайте всички съставки за топинга в купа, хвърлете горещите крилца направо от фурната и ги намажете равномерно със сместа.
  5. Сервирайте!

Picantina. Подправено с вкус.

  Харесай