
Съставки:
1 кг пилешки крилца
За маринатата
2 с.л. препълнени с Picantina GRILLHOUSE микс от подправки за пиле
2 с.л. захар
2 с.л. горчица (всякакъв вид)
3 с.л. зехтин
1 с.л. соев сос
1 с.л. Picantina чесън на гранули /солница/
1 с.л. Picantina микс пипери - мелничка
За чесновия лимонов топинг:
2-3 бр. зелен лук, тънко нарязан
1 с.л. Picantina чесън на гранули /солница/
1 бр. връзка магданоз, едро нарязан
1-2 с.л. лимонов сок
2 ч.л. лимонова кора настъргана
3 с.л. зехтин
Лют сос на вкус - опция
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ:
Мариноване: 1-2 часа
Печене: 45 минути до 1 час
Използвани продукти:



Пикантни пилешки крилца
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Трудност
Лесна
Начин на приготвяне:
- Смесваме всички съставки за марината в купа, слагаме пилешките крилца вътре и ги мажем равномерно с марината.
- Оставяме ги да се мариноват в хладилника за поне 1-2 часа.
- След това ги печем на грил или във фурната на 200°C за около 45 минути до 1 час, като ги обръшаме да се изпекат и от другата страна след 20-25-тата минута от слагането им във фурната.
Времето за печене зависи от размера на крилцата, така че трябва да ги наблюдаваме. - Комбинираме всички съставки за топинга в купа, добавяме горещите крилца направо от фурната и ги мажем равномерно със сместа.
- Сервираме!
Picantina. Подправено с вкус.